Manchester City tarrasi tiukasti kiinni Mestarien liigan pudotuspelipaikkaan, kun se kaatoi keskiviikkona Club Bruggen maalein 4-1. Kaikki Cityn maalit merkittiin eri tekijälle (Phil Foden, Riyad Mahrez, Raheem Sterling ja Gabriel Jesus), mutta illan varsinainen tehomies oli laitapuolustaja João Cancelo, joka syötti maaleista kolme.

João Cancelo oli lähellä avata maalinteon itse, sillä hän osui jo ottelun alkuvaiheessa maalipuihin. Sen jälkeen hän löysi Phil Fodenin matalalla keskityksellään, Mahrezin pään korkealla keskityksellään ja aivan ottelun lopussa Gabriel Jesusin pitkän soolojuoksunsa päätteeksi.

João Cancelosta tuli ensimmäinen kolme maalia syöttänyt pelaaja Mestarien liigassa sitten Ángel Di Marían, joka syötti kolme osumaa niin ikään Club Bruggea vastaan lokakuussa 2019. Edellisenä puolustajana samaan pystyi Achraf Hakimi lokakuussa 2018. Lähellä oli, että kolmen maalisyötön puolustajia olisi nähty keskiviikkona peräti kaksi, sillä Liverpoolin Trent Alexander-Arnold syötti Atlético Madridia vastaan kaksi hienoa maalia ja pelasi muutenkin komean ottelun.

27-vuotiaan Portugalin maajoukkuepuolustajan iltapuhde oli muutenkin tilastojen valossa häikäisevä. Hän syötti 108 kertaa 91 prosentin tarkkuudella, jakoi pallon 14 kertaa vastustajan rangaistusalueelle, loi seitsemän maalipaikkaa, riisti pallon viidesti ja laukoi kolme kertaa kolmen maalisyöttönsä lisäksi. João Cancelon loistopeli näkyy myös liike- ja syöttögrafiikoista, jotka näkyvät alempana.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Squawka

@Squawka
João Cancelo's game by numbers vs. Club Brugge:

134 touches
108 passes
91% pass accuracy
14 passes into the box
11 passes into the final ⅓
7 chances created
6 touches in opp. box
5 ball recoveries
3 shots
3 assists
3 duels won
3 interceptions
2 tackles made
1 through ball

Wow.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Just another ridiculous João Cancelo heat map. 🤪
Just another ridiculous João Cancelo pass map. 🤪

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
João Cancelo is the first player to provide a hat-trick of assists in a single Champions League game since Ángel Di María in October 2019.

They were both against Club Brugge. 🙃
João Cancelo is the first defender to provide a hat-trick of assists in a single Champions League game since Achraf Hakimi vs Atlético Madrid in October 2018.

Trent was one away from doing the same against Atleti tonight. 😅

#UCL

Manchester Cityn avausmaalin tehnyt Phil Foden suitsutti pelikaveriaan estottomasti ottelun jälkeen.

– João on yksi maailman parhaista hyökkäävistä laitapuolustajista maailmassa juuri nyt, ellei paras. Hän saa aina tililleen maaleja ja maalisyöttöjä, Foden totesi Manchester Cityn kotisivujen haastattelussa.

– Jos jollain hyökkääjistä on huono päivä, tarvitsemme jonkun, joka tekee maaleja ja antaa maalisyöttöjä. João nousee aina esiin isojen pelien tärkeillä hetkillä. Tiedämme, että hänellä on laatua maalin edessä. Hän on sensaatiomaisen hyvä.

Fodenin kehuihin yhtyi myös Manchester Cityn valmentaja Pep Guardiola.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Hän pelaa uskomattoman hyvää kautta. Hänellä on erityinen kyky tehdä jotain hyvää, Guardiola kuvaili Guardianin mukaan.

Kummalla tahansa laidalla pelaamaan pystyvä João Cancelo on pelannut täydet minuutit yhdeksässä Man Cityn kymmenestä valioliigaottelusta. Valioliigassa hänen tilastoihinsa on kirjattu yksi maalisyöttö, mutta vauhdissa João Cancelo on ollut etenkin Mestarien liigassa. Neljässä ottelussa hän on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt nyt kolme. Maalit ovat syntyneet RB Leipzigia ja Club Bruggea vastaan. Portugalilainen on pelannut kaikki neljä ottelua alusta loppuun.