Oulussa pelataan Veikkausliigaa myös kaudella 2022. AC Oulu käänsi karsintojen avausosan 1-2-tappion edukseen kotikentällä ja säilytti sarjapaikkansa yhteismaalein 3-2. Oulussa pelatun toisen osaottelun kotijoukkue siis voitti maalein 2-0.

AC Oulu oli ottelussa alusta lähtien niskan päällä, mutta oikein kunnolla vaakakuppi heilahti, kun RoPS:n Geoffrey Acheampong ajettiin ulos 28. peliminuutilla.

Ghanalainen oli saanut ensimmäisen varoituksensa kymmenen minuuttia aiemmin, ja kun hän tuli hyökkäyspään päätyrajalla turhalla ja aivan liian holtittomalla taklauksella oululaispelaaja Henrik Ölanderin jaloille, oli punainen kortti selviö. Näin RoPS joutui pelaamaan yli tunnin yhden miehen vajaalla.

Janne Onnela

@dasb00t
Teki kyllä Acheampong tympeän tempun RoPSlle. Meleko vaikea rovaniemeläisten tätä on enää hoitaa. Hyvä meininki lappilaisfaneilla katsomossa silti. #veikkausliiga #ykkönen #acoulu #rops

Paine kasvoi rovaniemeläisten maalilla ja ajassa 45’+2 nähtiin myös maali. Osuman viimeisteli oululaisten kauden paras maalintekijä, heinäkuussa joukkueeseen siirtynyt nigerialaispakki Lucky Opara. Opara puski hienosti maaliin oikealta tulleen keskityksen. Syötön tarjoili toinen Oulun kauden tehomies Dennis Salanovic.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Oulussa avausjakson viimeinen kosketus on maali!

Lucky Opara vie miesylivoimalla pelaavan AC Oulun 1–0-johtoon 🇳🇬

AC Oulu on juuri nyt kiinni Veikkausliigapaikassa kaudelle 2022.

#ACOROPS

Oulu oli jo 1-0-lukemilla liigapaikassa kiinni vierasmaalisäännön turvin, mutta ote vain tiukentui, kun Nikolas Saira jatkoi kulmapotkusta maalin edustalta lukemiksi 2-0. Tällöin pelattiin toisen puoliajan viidettä minuuttia.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

AC Oulu tuplaa johdon heti toisen jakson alkuun! Otso Liimatta antaa kulman ja Nikolas Saira toimittaa verkkoon.

2–0. Yhteismaalit 3–2.

#ACOROPS

70. minuutilla Oulu oli hyvin lähellä kolmattakin maalia, mutta Luka Kuittinen pelasti tilanteen lähes maaliviivalta. Irtopallo pyöri hetken maalin edustalla, mutta siihen ehti ensimmäisenä RoPS.

Enempää maaleja ei kylmässä Oulun illassa nähty, joten AC Oulu säilytti paikkansa korkeimmalla sarjatasolla, eikä jatkoaikaakaan tarvittu. RoPS laukoi ottelussa vain kerran kohti maalia Oulun seitsemää laukausta vastaan. Oulusta tuli ensimmäinen veikkausliigajoukkue sitten vuoden 2016, joka onnistui säilyttämään karsintojen kautta liigapaikkansa.

RoPS jatkaa Ykkösessä myös ensi kaudella. Ykköseen putosi Veikkausliigasta KTP ja Veikkausliigaan nousi ensi kaudeksi VPS.

Kotimaisen sarjafutiskauden päätösottelu houkutteli Ouluun komean yleisömäärän, 2 738 katsojaa.

Roni Raunola

@roniraunola
Oulussa pikkupakkasessa 2 738 katsojaa, paikalla myös komea vierasedustus - #Veikkausliiga-paikka kiinnostaa. Harmi, ettei kumpikin seuroista voi pelata ensi kaudella pääsarjaa. #Ykkönen