Yllättävä uutinen: Veikkausliigan mestariluotsi siirtyy Palloliiton tehtäviin

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran vuonna 2019 Veikkausliigan mestariksi luotsannut Jani Honkavaara siirtyy Palloliiton tehtäviin.

Suomen Palloliitto tiedotti perjantaina verkkosivuillaan, että Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentajana kahden viime kauden ajan toiminut Honkavaara, 45, aloittaa vuodenvaihteessa Palloliiton huippu- ja nuorisovaihteen asiantuntijana.

Honkavaaran tehtäviin kuuluu UEFA A ja UEFA Pro -koulutusten sekä täydennyskoulutusten kehitys ja toteutus sekä huippuvalmentajien kehittymisen tukeminen. Keskeinen toimintaa ohjaava tavoite on suomalaisten valmennusosaamisprosessien kehittäminen siten, että Suomessa toimiva järjestelmä tuottaa pidemmällä aikavälillä erinomaisia valmentajia.

Honkavaara on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja omaa UEFA Pro -lisenssin. Hän sijaistaa tehtävässä Toni Korkeakunnasta, jolle on myönnetty Palloliitosta kahden vuoden työvapaa. Korkeakunnas liittyy HJK:n valmennustiimiin.

– Olen todella iloinen, että saamme Honkavaaran kaltaisen huippuosaajan tukemaan suomalaisten valmentajien osaamisen kehittämistä. On äärimmäisen arvokasta saada koulutustiimiimme ääni ja kokemus suoraan suomalaisen seuratoiminnan huipulta, Palloliiton koulutustoiminnon päällikkö Matti Lähitie sanoo.

SJK:n (2020-21) ja KuPS:n (2017-19) lisäksi Honkavaara on työskennellyt Veikkausliigassa Helsingin IFK:n päävalmentajana vuosina 2013-16.

Lähde: Palloliiton verkkosivut


Leicester – Tottenham | Jääkö Tottenham telineisiin? ⭐️⭐️½