Brasilian maajoukkueen entinen huippuhyökkääjä Ronaldo on ostanut enemmistöosuuden vanhasta seurastaan Cruzeirosta, kertoo Reuters.

Ronaldo, 45, aloitti ammattilaisuransa Cruzeirossa ennen kuin siirtyi valloittamaan Eurooppaa. Hän pelasi PSV Eindhovenissa, Barcelonassa, Internazionalessa, Real Madridissa ja AC Milanissa ennen kuin siirtyi uransa viimeisiksi vuosiksi Brasiliaan ja Corinthiansiin.

Kaksinkertainen maailmanmestari toteutti Cruzeiron ostamisen brasilialaisen investointipankin avulla. Ronaldo sijoittaa 400 miljoonaa realia (noin 62 miljoonaa euroa) Cruzeiroon, joka on viettänyt kaksi viimeisintä kautta Brasilian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Cruzeiron puheenjohtajan julkaisemalla videolla Ronaldo kertoi, että hän haluaa viedä Cruzeiron takaisin sinne, missä seura ”ansaitsee olla”.

– Olen niin onnellinen, että olen saanut tämän operaation päätökseen.

– Meillä on paljon kovaa työtä tehtävänä. Vielä ei ole mitään juhlittavaa, mutta tuomme mukanamme paljon kovaa työtä ja kunnianhimoa tehdä Cruzeirosta jälleen suuri.

Vuonna 2018 Ronaldo osti 51 prosentin osuuden Real Valladolidista, joka pelaa tällä hetkellä Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla.