Brittilehti Daily Record on julkaissut kolmantena vuonna peräkkäin listauksensa Skotlannin kenttien 50 parhaasta pelaajasta. Ranking muodostettiin jokaisen raadin jäsenen oman TOP 50 -listauksen perusteella siten, että viiden kärkeen sijoittuminen kullakin listalla toi pelaajille lisäpisteitä. Yhdestä seurasta voitiin rankinglistalle ottaa korkeintaan kymmenen pelaajaa.

Kaksi vuotta sitten Skotlannin liigan parhaaksi pelaajaksi valittiin Odsonne Edouard ja viime vuonna James Tavernier, joka putosi nyt yhdeksänneksi. Listan uusi ykkösnimi on Celticin kapteeni Callum McGregor, joka esiintyi edukseen myös kesän EM-kisoissa.

Suomalaisittain ilahduttavaa on, että Huuhkajien Glen Kamara on noussut rankingin TOP 10:een, juurikin sijalle 10. Kamaran kohdalla esitetyssä arviossa palataan hänen edulliseen hankintahintaansa – olkoonkin, että legendaarinen ”50 000 puntaa” on tekstissä tuplaantunut. Näin luonnehdinta kuuluu:

– Vanhan pomon Steven Gerrardin ja muiden kuhistessa puheissa useiden miljoonien puntien siirrosta, vuonna 2019 Dundeesta 100000 punnalla hankitusta Kamarasta voi tulla yksi Rangersin parhaista liiketoimista.

– Entinen Arsenalin juniori oli avain Gerrardin viime kauden keskikentän suunnitelmassa rauhallisuudellaan pallollisena ja syöttötaidollaan. Kamara on tärkeä ratas Ibroxin koneistossa ja hänen vireensä voi olla ratkaiseva Rangersin mestaruuden puolustamisessa.

[readmore from=Kamara-Glen]

Kamara ohitti rankingissa seuratoverinsa, HJK:sta tutun kolumbialaishyökkääjän Alfredo Morelosin. Siinä missä Kamara kipusi viisi sijaa ylöspäin, putosi Morelos puolestaan viisi sijaa paikalle 14. Kamaran edelle mahtuu kuitenkin neljä muuta Rangersin pelaajaa.

Koko listausta voi katsella täältä, mutta alla on Daily Recordin listauksen TOP 10:

1. Callum McGregor (Celtic)
2. Joe Aribo (Rangers)
3. Kyogo Furuhashi (Celtic)
4. Craig Gordon (Hearts)
5. Steven Davis (Rangers)
6. Jota (Celtic)
7. Martin Boyle (Hibernian)
8. Ryan Kent (Rangers)
9. James Tavernier (Rangers)
10. Glen Kamara (Rangers)