Koronapandemian aikana Euroopan huippujalkapalloilu vaihtoi pelien sisällä tehtävien vaihtojen määrää. Aiempi kolmen pelaajavaihdon sääntö jäi taustalle ja joukkueet pääsivät tekemään niitä viisi kappaletta peliä kohden.

FIFA ja UEFA suunnittelevat tekevänsä käytännöstä virallisen säännön tulevaisuudessa ja useat Euroopan suursarjat saivat mahdollisuuden jatkaa viidellä vaihdolla myös tälle kaudelle.

Englannin Valioliiga päätti sen sijaan palata kolmeen pelaajavaihtoon.

Lontoolaisjätti Chelsean ja Italian maajoukkueen tähtipelaaja Jorginho avautui beIN SPORTS:n haastattelussa Valioliigan vaihtokäytännöistä.

– Tämä on vaikeaa, koska meillä ei ole aikaa levätä. Pelejä on kolmen päivän välein ja meillä on vain kolme vaihtoa. Se on täysin hullua, että emme käytä viittä pelaajavaihtoa, Jorginho sanoi.

Italialaisen mielestä tilanne alkaa käymään kestämättömäksi ja asialle tulisi tehdä jotain.

– Jos jatkamme näin, niin pelaajia loukkaantuu vain entistä enemmän. Myös otteluiden laatu saattaa heiketä ja viihdearvo laskee.

Useat pelaajat ja valmentajat Englannissa ovat samaa mieltä Jorginhon kanssa. Muun muassa Chelsean valmentaja Thomas Tuchel on moneen otteeseen pitänyt kolmen vaihdon systeemiä vääränä ratkaisuna tässä tilanteessa.