Manchester Unitedin puolustajalegenda Gary Neville on pettynyt joukkueen tähtihyökkääjän Cristiano Ronaldon käytökseen.

Ronaldo, 36, ja kumppanit jäivät maanantaina Valioliigassa 1-1-tasapeliin Newcastlen vieraana. Tulokseen ilmeisen pettynyt portugalilaistähti lampsi kentältä suoraan stadionin uumeniin ilman, että kävi muun joukkueen kanssa kiittämässä vieraspeliin matkustaneita manchesteriläiskannattajia.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Ronaldo jätti fanit huomiotta heikon esityksen jälkeen. Omalla urallaan yli sata kertaa Ronaldon kanssa pelannut Neville, 46, sanoi Sky Sportsin lähetyksessä, että hänen entisen joukkuekaverinsa tulisi näyttää esimerkkiä muille pelaajille.

– Loppujen lopuksi rakastan tuota poikaa (Ronaldoa). Hän on paras pelaaja, jonka olen elämässäni nähnyt, mutta älä juokse pois tuolla tavalla. Minulle tuollainen ei mene läpi.

– Sillä ei ole väliä, miten on pelannut. Kannattajille pitää mennä taputtamaan pelin jälkeen. Mene heidän luokseen, varsinkin kun olet maailman paras pelaaja ja yksi kaikkien aikojen suurimmista.

– Puhumme kehonkielestä. Puhuimme siitä aiemmin tällä kaudella, kun Ronaldo juoksi pois Everton-pelin lopussa. Hän karkasi taas tänään.

– Hän juoksi pois Watfordissa, kun kaikki tiesivät, että manageri (Ole Gunnar Solskjær) on saamassa kenkää). Hän teki niin myös Norwichissa.

Neville kritisoi myös Ronaldon maanmiestä Bruno Fernandesia, jonka turhautuminen paistoi läpi koko Newcastle-ottelun ajan. Seuralegendan mukaan Ronaldon ja Fernandesin pitäisi ottaa mallia konkarikärki Edinson Cavanista, joka vastasi maanantaina Unitedin tasoitusmaalista.

– Fernandeskin valittaa. He ovat kaksi kokenutta pelaajaa. Se on tuhoisaa nuoremmille pelaajille, kun kaksi parasta pelaajaa katsoo jokaista muuta pelaajaa niin kuin he eivät olisi tarpeeksi hyviä.

– Cavani vie sen pois. En usko, että Cavani lannistuu Ronaldon tai Fernandesin läsnäollessa, vaan uskon, että hän nousee heitä vastaan ja auttaa muita nuoria pelaajia kentällä. Hänen on oltava kentällä.

– Se on ärsyttänyt minua noin kahden kuukauden ajan. Se on tuhoisaa, kun joukkueen parhaat pelaajat näyttävät tuollaista naamaa ja kehonkieltä nuoremmille pelaajille. Heidän on autettava heitä.