Odotatko jo innolla tammikuussa alkavaa vuoden 2022 ensimmäistä tärkeää maajoukkueturnausta Africa Cup of Nationsia? Jos odotat, niin Viaplaylla on hyviä uutisia kerrottavanaan. Viaplay on nimittäin varmistanut lähetysoikeudet Afrikan mestaruusturnaukseen maanosan kattojärjestö CAF:n kanssa solmimallaan monivuotisella yhteistyösopimuksella.

Afrikan mestaruuskilpailut pelataan kahden vuoden välein, ja kisoihin kokoontuu useita futismaailman supertähtiä: alkaen vaikkapa Liverpoolin Mohamed Salahista ja Sadio Manésta, Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangista ja Manchester Cityn Riyad Mahrezista. Tämänkertainen, Kamerunissa pelattava turnaus alkaa 9. tammikuuta ja päättyy 6. helmikuuta. Kaksi edellistä mestaruutta on voittanut Mahrezin kipparoima Algeria.

Kaikki Cup of Nationsin ottelut nähdään suorina lähetyksinä suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplayssa. Lisäksi osa otteluista on katsottavissa myös V Sportin maksukanavilla television puolella. Pelejä pelataan kisoissa yhteensä 52.

Uusi yhteistyösopimus on sikäli historiallinen, ettei se rajoitu vain miesten Afrikan mestaruusturnaukseen, vaan tuo pohjoismaisiin suoratoistopalveluihin myös muut tärkeimmät Afrikan kansainväliset jalkapallotapahtumat: naisten Afrikan mestaruusturnauksen sekä CAF Mestarien liigan.

Seuraava naisten Afrikan mestaruusturnaus pelataan Marokossa 2.-23. heinäkuuta. Kisat ovat järjestyksessään 12:nnet, ja suurena suosikkina niihin lähtee jälleen Nigeria. Kisoissa karsitaan samalla myös vuonna 2023 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattaviin naisten MM-kilpailuihin.

Afrikan Mestarien liigan lähetysoikeudet Viaplay varmisti kilpailun seuraavalle kahdelle kaudelle. Turnauksen pudotuspelejä pelataan 11. helmikuuta – 29. toukokuuta. Lisäksi Viaplay esittää Afrikan ”Eurooppa-liigan vastineen”, CAF Confederation Cupin pelejä sekä CAF Super Cupin. Ohjelmistossa pysyvät edelleen myös Afrikan MM-karsintaottelut.

[readmore from=Afrikan-mestaruusturnaus]

– Afrikkalaiset tähtipelaajat loistavat Euroopan seurajoukkueissa, ja jalkapallon Afrikan-mestaruuskilpailut tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata afrikkalaisia huippunimiä sekä tulevaisuuden kykyjä.

– Olemme myös ylpeitä saadessamme olla ensimmäinen suoratoistopalvelu, joka tuo naisten Afrikan-mestaruuskilpailut ja CAF Mestarien liigan Viaplay-maihin. Viaplay-katsojat yhdeksässä maassa pääsevät nyt uppoutumaan Afrikan kukoistavaan jalkapallokulttuuriin, aina Kairosta Kap Verdeen, NENT Groupin urheilupäällikkö Peter Nørrelund kommentoi tiedotteessa.