FC Inter hankki Veikkausliigan entisen mestarivahdin – ”Viime kausi jätti paljon hampaankoloon”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter on tehnyt kahden vuoden sopimuksen maalivahti Walter Viitalan kanssa.

Viitala, 29, siirtyy Interiin Seinäjoen Jalkapallokerhosta, jota hän edusti kahden viime kauden ajan. Aiemmin urallaan Viitala on pelannut myös FC Hongassa, HIFK:ssa, IFK Mariehamnissa, tanskalaisessa Viborg FF:ssä, ruotsalaisessa Malmössä ja norjalaisessa Sandefjordissa.

IFK Mariehamnissa Viitala voitti Veikkausliigan mestaruuden kaudella 2016, jonka aikana hän piti maalinsa puhtaana peräti 18 ottelussa. Hänet valittin tuolloin sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Vuotta aiemmin hän torjui ahvenanmaalaiset myös Suomen Cupin mestariksi.

– Viime kausi jätti paljon hampaankoloon. Luvassa oli iso rooli SJK:ssa, mutta loukkaantuminen keväällä juuri Interiä vastaan vesitti käytännössä koko kauden, kommentoi Viitala Interin sivuilla.

– Olen todella innoissani tulevasta kaudesta. Mieli on kirkas ja tavoitteet korkealla. Hieno mahdollisuus päästä nousemaan taas omalle tasolle.

Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen kuvailee, että turkulaisseura halusi maalivahdin, ”jolla on kokemusta voittamisesta ja kansainvälisestä jalkapallosta”.

– ”Wade” on voittanut Suomessa kaiken ja pelannut myös ulkomailla. Hän pystyy varmasti omalla tekemisellään tuomaan ammattimaisuutta ja korkean vaatimustason tänne. Tämä on tärkeää joukkueen ikärakenne huomioon ottaen.

Viime viikolla Inter julkisti kaksivuotisen sopimuksen 19-vuotiaalle maalivahtilupaukselle Matias Riikoselle, joka on aiemmin pelannut Ilveksessä ja käynyt lainalla tanskalaisen FC Kööpenhaminan organisaatiossa.

– Kv-kokemusta omaava kaksikko täydentää erinomaisesti toisiaan. Kokeneempi kaveri, joka hakee uutta nousua uralleen parin haastavamman vuoden jälkeen ja lopullista läpimurtoa hakeva nuorukainen. Kumpikin pyrkii selkeästi eteenpäin urallaan, Meriläinen kommentoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.