Fiorentina-pomo pettynyt huippuseurojen käytökseen – maalitykkiä houkutellaan sääntöjen vastaisesti: ”Vaikuttaa villiltä länneltä”

© Kuva: Getty Images

Dusan Vlahovicin edustajat ilmoittivat aiemmin syksyllä Fiorentinan seurajohdolle, ettei huippuhyökkääjä allekirjoita jatkosopimusta seuran kanssa.

Fiorentinan seurajohto kertoi tehneensä Vlahovicille seurahistorian rahakkaimman jatkosopimustarjouksen. Se ei kuitenkaan miellyttänyt Vlahovicia, jonka nykyinen sopimus Fiorentinan kanssa päättyy kesällä 2023.

Fiorentinan on siten myytävä Vlahovic ensi kesänä saadakseen hänestä siirtokorvauksen. Tiettävästi ainakin Juventus olisi halukas hankkimaan Vlahovicin jo tammikuussa, mutta Fiorentina ei myy pelaajaansa kesken kauden alle 80 miljoonalla eurolla.

Fiorentinan puheenjohtaja Rocco Commisso ei ole vielä luovuttanut Vlahovicin suhteen, vaikka pelaaja onkin todennut jättävänsä jatkosopimuksen allekirjoittamatta. Commisso on pettynyt siihen, miten seurat puhuvat jatkuvasti Vlahovicin agenttien, eikä seurajohdon kanssa.

– Taistelu Vlahovicista ei ole vielä päättynyt. Hän on loistotyyppi, joka johtaa joukkuettamme, mutta en anna kenenkään vedättää minua. En tiedä, voisiko Juventus hankkia hänet, mutta haluan sanoa koko maailmalle Vlahovicin olevan Fiorentinan pelaaja. Kaikkien seurojen on aluksi puhuttava meidän kanssa, eikä pelaajan edustajien. Meidän on myös kunnioitettava pelaajan mielipidettä.

– Tässä on mukana liikaa välikäsiä. Tähän pitäisi keksiä jonkinlainen sääntö. Puhumme FIFA:n, UEFA:n ja Serie A:n kanssa. Haluan auttaa italialaista jalkapalloa. Pohjois-Amerikassa agentit saavat kolme prosenttia pelaajan palkasta, mutta eivät siirtosummista, koska siellä kaikki on kontrolloitua. Tämä vaikuttaa kuin villiltä länneltä, Commisso puhisi.

21-vuotias kärki on pelannut tällä kaudella 16 ottelussa, joissa on syntynyt yhteensä 14 maalia. Vlahovic johtaa Serie A:n maalipörssiä.

Lähde: AS