Mino Raiola on samalla kenties jalkapallomaailman tunnetuin ja vihatuin pelaaja-agentti. Mies, jonka kanssa kovinkaan moni seura ei haluaisi tehdä yhteistyötä, mutta samalla ammattilainen, joka on saanut asiakkailleen hyviä asioita tapahtumaan.

Nykyisin Raiola edustaa muun muassa Zlatan Ibrahimovicia, Erling Hålandia ja Paul Pogbaa. Kaksi viimeksi mainittua ovat olleet pitkään siirtohuhujen kohteena. Useita niistä on laskenut liikenteeseen Raiola itse.

Hänen koetaan painostavan seuroja myymään asiakkaansa toisaalle, vaikka joukkue ei olisi halukas tätä tekemään. Raiolan metodien sanotaan myös aiheuttavan turhia häiriötekijöitä tämän asiakkailleen pelikausien sisällä.

Kokenut agentti puolustautui syytöksiin Sport1:n haastattelussa.

– Olen valmis sotaan pelaajieni vuoksi. Teen heidän eteensä kaiken, koska he ovat kuin poikiani, Raiola sanoi.

– En ymmärrä miksi urheilutoimenjohtajat vihaisivat minua. En ole koskaan saapunut neuvottelupöytään aseen kanssa. Jos näin kuitenkin on, niin sehän on vain suuri kunnianosoitus minulle.

Raiolan mielestä olisi selvää, että jos seurat pitäisivät hänen kanssaan työskentelystä, niin pelaajat tuskin saisivat samanlaisia siirtoja ja sopimuksia kuin nykyisin. Silloin asiat menisivät joukkueiden toiveiden mukaisesti, ei pelaajien.

– Minä en kulje puvussa ja kravatissa. Se ei ole tapaistani. Olen lihava ja lyhyt ja minua on aliarvioitu pitkään. Eivätpä aliarvioi enää.

Hänen asiakkaistaan Dortmundin Erling Håland on yhdistetty vahvasti esimerkiksi Real Madridiin ja Manchesterin joukkueisiin. Agentin mukaan toimenpiteitä norjalaisen tulevaisuuden suhteen on tehty jo pitkään.

– Meillä on selkeitä ajatuksia siitä, missä Erlingin uran tulisi jatkua. Totta kai haluamme tarkkailla, mitä markkinat meille tarjoavat. Olisin surkea työssäni, jos näin ei olisi.

– Olen jo pitkään muokannut koko siirtomaailmaa pelaajieni kanssa. Me agentit olemme oikeastaan luoneet toisen pelin jalkapallon rinnalle. Nykyisin peleistä puhutaan kaksi päivää viikossa ja loput viisi keskustelemme siirroista.

Raiola sanoo, että moni seura saa kyllä vihata häntä. Tämä ei itse omien sanojensa mukaan vihaa ketään. Raiola kertoo tekevänsä vain työtään.

Lähteet: Sport1, Calciomercato