Bayer Leverkusen aloitti vahvasti sunnuntain vierasottelunsa, kun Bundesliigan maalipörssin kakkonen Patrik Schick vei Werkselfin 2-0-johtoon jo ennen ensimmäisen jakson puoltaväliä. Toisen maalinsa tshekkihyökkääjä teki sarjan historian 5000. rangaistuspotkusta. Schick on tehnyt nyt 14 maalia 12 pelaamassaan sarjapelissä.

Aikainen kahden maalin johto ei kuitenkaan tuonut Leverkusenille pisteitä, sillä kotijoukkue Eintracht Frankfurt painoi kunnolla kaasua Schickin maalien jälkeen. Brassipuolustaja Tuta teki kavennuksen miltei heti Schickin toisen maalin jälkeen, ja tanskalainen Jesper Lindström tasoitti numeroiksi 2-2 puolen tunnin kohdalla.

Toisella puoliajalla Eintracht teki vielä kolme maalia ja karkasi selvään 5-2-voittoon. Yksikään Eintrachtin pelaaja ei tehnyt kahta maalia pelissä, vaan nimensä maalitilastoon lisäsivät vielä Evan N’Dicka, Kristijan Jakic ja Djibril Sow. Eintracht käänsi bundesliigaottelun kahden maalin tappioasemasta voitokseen ensimmäisen kerran yli 13 vuoteen.

Leverkusenin maalivahti Lukas Hradeckyn maalia kohti ammuttiin kaikkiaan seitsemän kertaa, joten suomalaiselle kirjattiin kaksi torjuntaa. Toinen näistä oli hieno kurotus Filip Kosticin hienoon 56. minuutin kaukolaukaukseen. Maaleille vanhalla kotistadionillaan pelannut Hradecky ei juuri mitään mahtanut, vaan Eintracht oli tänään yksinkertaisesti muutaman askeleen Leverkusenia edellä.

Tappiosta huolimatta Leverkusen jatkaa Bundesliigassa kolmantena. Kauden toisen kotivoittonsa ottanut Eintracht Frankfurt nousi sijalle yhdeksän.

OptaFranz

@OptaFranz
5000 - Patrik Schick's penalty for @bayer04_en against Frankfurt has been the 5000th in the history of the German @Bundesliga_EN - the outcome:

🥅 3744 goals
👐 919 goalkeeper saves
✖ 337 misses.

Penalty. #SGEB04

OptaFranz

@OptaFranz
0-2 - For the first time in 4796 days, Eintracht Frankfurt have won a Bundesliga match after trailing by 2+ goals, having last done so on 25th October, 2008, when the Eagles won 3-2 away at Energie Cottbus. Comeback. #SGEB04