Huuhkajien maalivahdin Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen voitti lauantaina Greuther Fürthin Bundesliigassa murskalukemin 7-1.

Ottelun suuri sankari oli Leverkusenin hyökkääjä Patrik Schick, joka iski neljä maalia vajaan puolen tunnin sisällä jälkimmäisellä jaksolla.

Suomen vuoden miespelaajaksi hiljattain valittu Hradecky, 32, pelasi tuttuun tapaan kotijoukkueen tolppien välissä. Hän on vartioinut Leverkusenin maalilla täydet minuutit tämän kauden jokaisessa ottelussa.

Leverkusen vankisti voiton myötä asemaansa Bundesliigan kolmannella sijalla.

Bundesliigaan täksi kaudeksi noussut Greuther Fürth kärsi launtaina jo 13. tappionsa tämän kauden sarjapeleissä. Greuther Fürth on kerännyt toistaiseksi vain yhden pisteen, jonka se sai elokuussa 1-1-tasapelistä Arminia Bielefeldiä vastaan.

Greuther Fürth on Bundesliigan historian ensimmäinen joukkue, joka on hävinnyt 12 ottelua peräkkäin. Se on myös kerännyt ennätyksellisen vähän pisteitä tässä vaiheessa kautta.

Bundesliigan kaikkien aikojen huonoin pistesaldo nähtiin kaudella 1965-66, kun Tasmania Berlin keräsi kauden aikana vain kahdeksan pistettä. Nykyisellä pistelaskutavalla Tasmania olisi saanut kymmenen pistettä.

Greuther Fürth on näin ollen hyvää vauhtia matkalla Bundesliigan historian huonoimmaksi joukkueeksi, sillä nykyisellä pistetahdillaan se ei saisi edes kolmea pistettä kasaan.