Marseillen seurapomolta luja kannanotto maansa katsomokäytökseen – tähtipelaaja sai pullosta päähänsä: ”Se jätti häneen jälkensä”

© Kuva: Getty Images

Ranskan Ligue 1:ssä on todistettu tällä kaudella hämmentävän ja ennen kaikkea valitettavan useita kannattajiin liittyviä levottomuuksia, jotka ovat eskaloituneet otteluiden keskeytyksinä.

Yksi puhuttaneimmista tapauksista on ollut Etelä-Ranskan derbyn Lyon-Marseille tapahtumat.

Vierasjoukkueen Dimitri Payet valmistautui antamaan kulmapotkua. Lyonin kannattaja heitti häntä täydellä vesipullolla päähän. Payet lyyhistyi kentän pintaan ja kamppailu keskeytyi.

Se oli toinen kerta tällä kaudella, kun 34-vuotias pelinrakentaja sai tavaraa katsomosta päälleen.

Marseillen seurapomo Pablo Longoria otti kantaa maan jalkapallon tämänhetkiseeen vitsaukseen L’Équipen haastattelussa.

Hänen mielestään esimerkiksi joukkueiden pisterangaistukset eivät toimi ihanteellisesti paremman tulevaisuuden suhteen.

– Suosisin enemmän henkilökohtaisia sanktioita. Kaikkien tulisi olla tietoisia seurauksista, jos tällaiseen sortuu. Nyt on aika karsia nämä lieveilmiöt voimalla ja kaikkien joukkueiden toimesta, Longoria puhisi.

– Koko Ranskan jalkapalloilun maine on vaakalaudalla. Seurojen on seistävä nyt yhdessä rintamassa ja saatava kannattajien käytös kuriin.

Longorian mukaan maan pääsarjan pelillinen taso on kohonnut viime vuosina ja samalla Ligue 1 on nostanut profiiliaan myös maailman ehdottomien huippupelaajien silmissä.

Marseille-pomon mielestä tuote itsessään on laadukas, mutta katsojien ja pelaajien turvallisuus vain ovat yksinkertaisesti itseisarvo.

– Jos olisitte tavanneet Dimitri Payetin Lyonin tapahtumien jälkeen, niin olisitte nähneet psyykkisesti järkyttyneen ihmisen. Se jätti häneen jälkensä.

Henkisistä arvistaan huolimatta ranskalaistaituri on pelannut tuon jälkeen kaikissa Marseillen kolmessa Ligue 1 -kamppailussa ja syöttänyt kaikissa yhden osuman.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.