Messin vetoomusta kuunnellaan? – Päätoimittajalta lupaavankuuloinen viesti Robert Lewandowskille

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin 33-vuotias maalitykki Robert Lewandowski on ollut huikeassa tahdissa sekä vuonna 2020 että vuonna 2021. Siitä huolimatta puolalainen ei saanut kumpanakaan vuonna Ballon d’Or -palkintoa.

Viime vuonna Kultaista palloa ei jaettu lainkaan koronapandemian takia, mutta Lewandowski sai kuitenkin FIFA:n The Best -palkinnon. Tänä vuonna moni piti Lewandowskia voittajasuosikkina, mutta Ballon d’Or ojennettiin kuitenkin seitsemännen kerran Lionel Messille.

Messillä oli maanantain gaalassa pitämässään puheessa heti asiaa sekä Lewandowskille että Ballon d’Or -palkintogaalan järjestävälle taholle, ranskalaiselle France Football -lehdelle.

– Kaikki tietävät, ja ovat samaa mieltä siitä, että olisit voittanut tämän viime vuonna. Mielestäni France Footballin pitäisi antaa sinulle vuoden 2020 Ballon d’Or. Kaikki tietävät, että ansaitset sen, ja sinulla pitäisi olla se kotona, Messi totesi lavalla.

France Footballin päätoimittaja Pascal Ferré kommentoi Messin ehdotusta keskiviikkona. Mitään Ferré ei luvannut, mutta vastauksen voinee tulkita lupaavana signaalina Messin vetoomusta koskien.

– Se, mitä Messi sanoi, oli ystävällistä ja älykästä. Minusta meidän ei tarvitse kiirehtiä päätöstä. Me voimme harkita asiaa, mutta samalla kunnioittaa Ballon d’Orin äänestykseen perustuvaa historiaa, Ferré sanoi Transfermarktin mukaan.

Nähtäväksi jää, saisiko Lewandowski France Footballilta vuoden 2020 Ballon d’Or -palkinnon jälkijunassa – äänestyksen kautta tai ilman. Jo alun perinkin päätöstä perua viime vuoden Ballon d’Or pidettiin hieman erikoisena, sillä maailman tärkeimmät jalkapalloliigat pelattiin kuitenkin Ranskan Ligue 1:tä lukuun ottamatta loppuun.

Lewandowski voitti kaudella 2019-2020 Bayern Münchenin kanssa kaikki kuusi mahdollista pokaalia: Bundesliigan, Saksan Cupin, Mestarien liigan, UEFA:n Supercupin, Saksan Supercupin ja seurajoukkueiden MM-turnauksen. Merkittäviä maajoukkueturnauksia ei vuonna 2020 pelattu.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.