Rovaniemen Palloseura luopui Miesten Ykkösen sarjapaikastaan ja pelaa tulevalla kaudella sarjaporrasta alempana.

Paikan Ykkösessä sai lappeenrantalainen PEPO. Sen sijaan Kakkosessa pelasi jo valmiiksi RFA, joka on RoPS:n kakkosjoukkue. Tämä ei luonnollisesti ole mahdollista, joten Kakkosesta vapautui yksi sarjapaikka.

Palloliitto tarjosi sitä täydennysmenettelyn kautta kokkolalaiselle GBK:lle, joka putosi kauden 2021 päätteeksi Kolmoseen.

Asia meni kuitenkin Espoon Palloseuran pyynnöstä uudelleen käsiteltäväksi, koska täydennysmenettelyssä epäiltiin sattuneen virhe.

Tiistaina Palloliitto tiedotti, että alkuperäinen päätösesitys oli virheellinen ja EPS nousee Kakkoseen myös. Täydennysmenettelyn sääntöjen mukaan juuri espoolaisjoukkue olisi ollut oikeutettu sarjapaikkaan.

Palloliiton mukaan virhe tapahtui, koska hallitus ei ollut vahvistanut lohkojakopäätöstä lopullisesti. Lisäksi päätöksessä oli sovelletty täydennysmenettelysäännöstön väärää kohtaa.

Myös GBK saa pitää paikkansa Kakkosessa, koska virheen teki Palloliitto. Tiedotteen mukaan kokkolalaiset ovat aloittaneet jo valmistautumisen Kakkosen kauteensa.

Näin ollen kaudella 2022 Kakkosessa pelaa yhteensä 37 joukkuetta. Se lohko, jossa EPS tulee pelaamaan, käsittää 13 joukkuetta. Kahdessa muussa lohkossa on 12 seuraa.

Edellä mainitusta 13 joukkueen lohkosta putoaa kauden päätteeksi kolme joukkuetta.

Alta näet vielä lopullisen lohkojakoesityksen.

A-Lohko

JIPPO
LaPa
KuPS Akatemia
Reipas
PeKa
FC Futura
NJS
PKKU
FC Atlantis
Kiffen
KäPa
PPJ

B-Lohko

FC Jazz
MuSa
Ilves/2
Tampere United
Ilves-Kissat
HJS Akatemia
KaaPo
SalPa
GrIFK
FC Honka Akatemia
VJS
HJK Klubi 04
EPS

C-Lohko

RoPS
OLS
OTP
Hercules
KajHa
JBK
VIFK
Kraft
FC Vaajakoski
JJK Jyväskylä
Komeetat
GBK