Palloliitto tiedottaa kotisivuillaan, että Miesten Kakkosen täydennysmenettelyssä ja lohkojaossa on tapahtunut mahdollisesti virhe. Palloliiton kilpailutyöryhmä selvittää asiaa viikonlopun aikana. Mikäli täydennysmenettelyn todetaan tapahtuneen virheellisesti, esittää kilpailutyöryhmä tarvittavia korjaustoimia. Lopullisesta päätöksestä vastaa Palloliiton hallitus.

Täydennysmenettelyyn jouduttiin, kun RoPS ilmoitti luopuvansa paikastaan Ykkösessä (lue uutinen). RoPS:lta vapautunutta paikkaa tarjottiin aivan oikein täydennysmenettelyn kautta lappeenrantalaiselle PEPO:lle, joka päätti myös ottaa vastaan paikan Ykkösessä.

RoPS puolestaan oli halukas jatkamaan pelejä Kakkosessa, jossa sillä oli jo sarjapaikka valmiina seuran kakkosjoukkue RFA:n kautta. Kahta saman seuran joukkuetta ei tietenkään samassa sarjassa voi pelata, joten Kakkoseen vapautui tätä kautta yksi paikka.

Palloliitto tiedotti tiistaina, että tuon paikan saa kokkolalainen GBK, ja samalla KuPS Akatemia siirrettiin C-lohkosta A-lohkoon. GBK putosi kauden 2021 Kolmoseen juuri C-lohkosta kerättyään 14 pistettä, kaikkien kolmen lohkon toiseksi viimeisistä joukkueista pienimmän pistesaaliin.

Ongelma tulee siinä, että menettely ei näytä millään lailla Palloliiton omien täydennysmenettelysääntöjen mukaiselta. Säännöissä todetaan, että jos täydennysmenettelyä sovelletaan ennen lohkojaon vahvistamista, kuuluu paikka ensisijaisesti Kakkosen parhaalle 11. sijoittuneelle. Sen jälkeen vuorossa olisi Kakkosen toiseksi paras 11. sijoittunut ja vasta sitten kolmanneksi paras 11. sijoittunut, eli GBK.

Muista putoajista EPS sai Kakkosen B-lohkossa kaudella 2021 parhaan pistesaaliin, 24 pistettä, ja A-lohkon MyPa toiseksi parhaan, 22 pinnaa. Julkisuudessa ei ole näkynyt tietoja siitä, ovatko EPS ja MyPa olleet kiinnostuneita Kakkosen sarjapaikasta, mutta ainakin espoolaisten kiinnostuksesta kielii, että Palloliitto käynnistää selvityksensä nimenomaan Espoon Palloseuran pyynnöstä.

Täydennysmenettely muuttuu, jos jotain Kakkosen lohkoista täydennetään vasta lohkojaon vahvistamisen jälkeen. Tässäkään tapauksessa GBK ei tosin olisi jonossa ensimmäisenä, vaan paikkaa Kakkosessa pitäisi tarjota ennen sitä järjestyksessä C-lohkon ”alaisuuteen luettavien alueiden/alueyhteisöjen Kolmosten kaikista karsintalohkoissaan 3. sijoittuneista joukkueista, parhaalle, toiseksi parhaalle ja kolmanneksi parhaalle”, ja vasta niiden kieltäydyttyä parhaalle putoajalle GBK:lle.

Oman mausteensa soppaan antaa sekin, että Palloliitto on kyllä tiedottanut liiton hallituksen vahvistaneen 13. joulukuuta lohkojaot Kakkoseen, mutta tätä lohkojakoa ei ole Palloliiton omilla kanavilla missään julkistettu.

Kakkosen joukkueista Atlantis tiedotti omilla kotisivuillaan, että Palloliiton maanantaisen päätöksen mukaisesti A-lohkossa pelaisivat nykytiedon valossa Atlantis, FC Futura, Kiffen, LaPa, JIPPO, KuPS Akatemia, KäPa, Reipas, NJS, PPJ, PKKU ja PeKa.

B-lohkossa pelaisivat mitä ilmeisimmin nykyisillä tiedoilla MuSa, SalPa, Klubi 04, Honka Akatemia, GrIFK, FC Jazz, Ilves 2, KaaPo, Ilves-Kissat, VJS, TamU ja HJS Akatemia.

C-lohkon kattaus olisi, jos päätös GBK:n sarjapaikasta pysyisi voimassa seuraavanlainen: RoPS, JBK, JJK, Kraft, OTP, OLS, FC Vaajakoski, GBK, Komeetat, VIFK, JS Hercules, KajHa.

Jos Kakkosen sarjapaikan saisikin GBK:n sijaan EPS, vaikuttaisi se luonnollisesti lohkojakoon enemmänkin, sillä espoolaisseuraa ei varmasti ”pohjoislohkoon” sijoitettaisi.

Palloliitto lupaa tiedottaa asiasta lisää ensi viikon alussa.