Shokkiuutinen: Pohjoisen perinneseura luopuu sarjapaikastaan – RoPS oli lähellä nousta Veikkausliigaan

Joakim Nordström
VPS – RoPS

Jalkapallon Miesten Ykkösessä päättyneellä kaudella pelannut Rovaniemen Palloseura luopuu sarjapaikastaan.

Seura tiedotti torstaina, että taloudellisia edellyksiä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaamiselle ei ole.

RoPS karsi vielä marraskuussa paikasta Veikkausliigaan, mutta AC Oulu oli tuolloin lopulta parempi. Ykkösen runkosarjan hienon kauden pelannut rovaniemeläisryhmä voitti.

Joukkueen tiedotteessa mainittiin, että viimeiset pari vuotta ovat olleet RoPS:n taloudelle ankaria. Ammattilaisjoukkueen ylläpitäminen kävi mahdottomaksi.

Seura pelaa ensi kaudella Kakkosessa omista nuorista pelaajista koostuvalla ryhmällä. Tiedotteen mukaan organisaation muiden joukkueiden toimintaan päätös ei vaikuta.

Vapaaksi jäävää sarjapaikkaa on tarjottu Lappeenrannan PEPO:lle. Kokkolalainen GBK on tiettävästi saamassa paikan Kakkosesta.

RoPS:n pelaajat ovat saaneet tiedon, että kukin on vapaa etsimään itselleen uutta seuraa. Rovaniemeläiset pelasivat upeasti valmentaja Mikko Mannilan johdolla. Ennen kaikkea nuoret pelaajat nousivat ryminällä kotimaisten jalkapallokenttien eturiviin.

Esimerkiksi Luka Kuittisen, Jussi Niskan, Tuomas Kaukuan, Vertti Hännisen ja Otto Kemppaisen ensi kauden joukkueet ovat mielenkiintoinen ilmiö tämän ikävän uutisen taustalla.

Voita Karibian risteily – arvo 1400€!

  1. Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa 1400€ arvoisen Karibian risteilyn!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

SuomiFutis

Suomalaista jalkapalloilua penkkiurheilijoille