Palloliiton suhmuroinnin kärsijäksi jäänyt perinneseura antoi suoran lausunnon: ”Edellytämme sääntöjen noudattamista”

© Kuva: Getty Images

Palloliitto teki ison virheen Kakkosen täydennysmenettelyssä. Lopulta GBK sai pitää ensin virheellisesti ansaitsemansa sarjapaikkansa Kakkosessa. MyPa jäi täydennysmenettelyn kärsijäksi ja pelaa ensi kaudella Kolmosessa.

MyPa sijoittui viime kauden päätteeksi Kakkosen A-lohkossa sijalle 11 ja näin ollen putosi Kolmoseen. MyPa oli kuitenkin Kakkosen toiseksi paras 11., kun GBK oli vasta kolmanneksi paras. EPS oli paras.

Kun Kakkosesta vapautui sarjapaikka RFA:n myötä, sitä tarjottiin ensin GBK:lle. EPS pyysi Palloliitolta selvitystä, jonka jälkeen EPS sai lopulta ”kabinetin” kautta ansaitsemansa paikan Kakkosessa ensi kaudelle.

Samalla Palloliitto piti voimassa myös GBK:n Kakkosen paikan ja näin ollen yhdessä lohkossa on poikkeuksellisesti 13 seuraa. MyPan osalta GBK:n sarjapaikka on vähintäänkin erikoinen, koska sen olisi alunperin pitänyt olla GBK:n edellä täydennysmenettelyssä. Nyt Palloliitto teki virheen ja sen myötä GBK saa jatkaa Kakkosessa, mutta MyPa pelaa ensi kaudella Kolmosessa.

Palloliiton mukaan olisi kohtuullista, että GBK, jolle paikka jo aiemmin myönnettiin, ei joudu paikastaan enää täydennysmenettelyssä tehdyn virheen johdosta luopumaan.

– MyPa onnittelee EPS:aa sarjapaikasta ja keskittyy nousun rakentamiseen kentällä. Katsomme GBK:n ”palkitsemisen” olevan Liiton ja GBK:n välinen asia, emmekä puutu siihen.

– Mikäli vielä tulee sarjasta luopumisia – mitä kukaan ei toki toivo – edellytämme sääntöjen noudattamista ja olemme valmiit myös kabinettinousuun, seuran puheenjohtaja Risto Oksanen kommentoi seuran nettisivuilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.