Bayern München voitti Borussia Dortmundin lauantaina 3-2 Bundesliigan Der Klassikerissa.

Vahvasti pelin aloittanut Dortmund siirtyi johtoon jo viidennellä minuutilla. Jude Bellingham löysi Bayernin puolustuslinjan keskeltä Julian Brandtin, joka harhautti vielä yhden pelaajan ennen kuin sijoitti pallon ohi Manuel Neuerin.

Kotijoukkueen riemu kesti vain muutaman minuutin, kunnes Bayern tuli tasoihin. Mats Hummels menetti pallon Thomas Müllerille, joka toimitti sen vierelleen Robert Lewandowskille, ja puolalaistähti latasi kudin alakulmaan.

Hieman ennen taukovihellystä Bayern iski toistamiseen. Pallo jäi pomppimaan keskityksen jälkeen Dortmundin rangaistusalueelle, ja Kingsley Coman tykitti sen voimalla sisään.

Toista jaksoa oli takana vain pari minuuttia, kun Dortmund nousi tasoihin. Bellingham asetteli pallon hyvälle tontille Erling Hålandille, joka laukoi kierteisen kudin takatolpan kautta sisään.

Reilun tunnin kohdalla peli sai ikävän käänteen, kun Bayernin Dayot Upamecano ja Dortmundin Brandt kolauttivat päänsä lujaa yhteen. Brandt menetti tajunsa välittömästi ja pelaajat viittilöivät nopeasti apua kentälle. Upamecano pystyi jatkamaan ottelua, mutta Brandt vietiin nurmelta paareilla pois. Brandt oli kuitenkin jo tajuissaan, kun häntä kannettiin kentältä.

Hetkeä myöhemmin myös Bayern joutui tekemään vaihdon ikävän loukkaantumisen takia. Lucas Hernándezin jalka vääntyi, kun Marius Wolfin voimakas veto tärähti hänen tukijalkaansa.

Bayernille vihellettiin videotarkistuksen jälkeen rangaistuspotku hieman ennen 80 minuutin täyttymistä, kun Hummels osui palloon kädellään kulmapotkutilanteessa. Pallon taakse asteli Lewandowski, joka upotti pelivälineen oikeaan alakulmaan.

Välittömästi maalin jälkeen Dortmundin päävalmentaja Marco Rose sai toisen keltaisen korttinsa ja joutui siten poistumaan vaihtopenkiltä.

Ottelussa pelattiin peräti kymmenen minuuttia lisäaikaa, mutta Dortmund ei kyennyt nousemaan tasoihin.

Bayern München jatkaa voiton myötä Bundesliigan piikkipaikalla. Borussia Dortmund jatkaa toisella sijalla, mutta se on nyt neljä pistettä perässä Bayernia.