Serie A:n pelaajille koronarokotuspakko

© Kuva: Getty Images

Serie A:n ja muiden Italian ammattilaissarjojen pelaajiin kohdistuu pian velvollisuus ottaa rokotus COVID-19-virusta vastaan. Tämä perustuu Italian hallituksen uusiin sääntöihin, jotka astuvat voimaan 10. tamikuuta.

Tähän saakka Italiassakin on käytetty elektronista koronapassia, jossa rokotusten lisäksi myös äskettäinen taudista toipuminen tai tuore negatiivinen koronatestitulos voivat avata ovia erinäisiin paikkoihin. Omikron-variantin kiihdytettyä koronaviruksen leviämistä ympäri maailmaa, rajoituksia on kuitenkin tiukennettu.

Edellämainitun päivämäärän jälkeen ”Green Pass” vaihdetaan ”Super Green Passiin”, jossa tuoretta negatiivista testitulosta ei enää hyväksytä. Jatkossa stadioneille, kuntosaleille, uimahalleihin, pukuhuoneisiin tai muihin urheilu- ja liikuntatiloihin pääsemiseksi vaaditaan Italiassa rokotus tai äskettäinen taudista toipuminen. La Gazzetta dello Sportin mukaan ammattiurheilijoiden kohdalla ei tehdä poikkeuksia.

Toisin sanottuna Italiassa pelaaviin ammattijalkapalloilijoihin kohdistuu rokotuspakko, mikäli he mielivät jatkaa pelaamistaan kevätkaudella (eivätkä ole sairastaneet äskettäin koronavirusta). Se ei tosin ole kovin merkittävä muutos entiseen sen vuoksi, että jo lokakuussa kerrottiin, että peräti 98 prosenttia Serie A -pelaajista oli ottanut koronarokotuksen. Monien kohdalla vaaditaan tosin nyt tehosterokotusta.

Rokotusinto on ollut huomattavasti laimeampaa esimerkiksi Englannin Valioliigassa. Lokakuussa valioliigapelaajista oli ottanut rokotteen vain 68 prosenttia pelaajista. Joulukuussa määrä oli noussut 77 prosenttiin.

Lähde: Football-Italia

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!