Italialaisseura Palermon entinen omistaja Maurizio Zamparini taistelee hengestään udinelaisessa sairaalassa. La Gazzetta dello Sport kertoo, että 80-vuotias Zamparini kiidätettiin sairaalaan maanantaina, ja on nyt tehohoidossa. Zamparinin tilaa kuvaillaan vakavaksi.

Zamparini sai sairauskohtauksen, ja hänet on leikattu. Sairauskohtauksen syynä ei ole COVID-19-tartunta. Zamparinin tilasta odotetaan tarkempia lisätietoja.

Zamparini koki henkilökohtaisen tragedian aiemmin tänä vuonna, kun hänen 23-vuotias poikansa Armando löydettiin kuolleena lontoolaisesta asunnostaan lokakuussa. Armando toimi lapsena Palermon maskottina ja hänet nähtiin usein kentällä harjoitusten päättyessä. Hän osallistui myös vuonna 2004 seuran nousujuhliin.

Liikemies Maurizio Zamparini omisti Palermon heinäkuusta 2002 helmikuuhun 2017. Hänet tunnettiin Serie A:n vauhdikkaimman valmentajakarusellin pyörittäjänä. Zamparini teki yli 40 valmentajanvaihdosta niiden 15 vuoden aikana, kun hän Palermoa johti.

[readmore from=Zamparini-Maurizio]

Zamparinin aika Palermossa päättyi lopullisesti joulukuussa 2018, kun hän myi seuran lontoolaiselle yritykselle symbolisella 10 euron kauppasummalla. Tällä hetkellä Palermo pelaa Serie C:ssä, jonne se pudotettiin keväällä 2019 Zamparinin epäillyn rahanpesun takia.

Lähde: Football-Italia