18-vuotias suomalaishyökkääjä Kasper Paananen oli pääosissa, kun Bolognan Primavera-joukkue katkaisi neljän pelin tappioputkensa ja voitti maanantai-iltana Empolin 3-0 Italian juniorisarjassa. Paananen teki ottelussa kaksi maalia ja tuplasi siten kauden maalisaldonsa neljään. Aiemmin syksyllä Paananen oli tehnyt maalit Juventuksen ja Atalantan Primavera-joukkueita vastaan.

– Olen tietenkin erittäin iloinen kotivoitosta. Se oli kaikkein tärkeintä, mutta tärkeä oli myös ensimmäinen kahden maalin pelini Primavera 1:ssä, Paananen sanoi Bolognan kotisivujen haastattelussa.

– Pidin etenkin toisesta maalista, koska siinä näkyi joukkueen halu taistella. Tänään maalipaikat tulivat minulle, ja hyödynsin ne hyvin, mutta ne olivat tulosta kaikkien työstä.

– Nyt meillä on kymmenen pistettä, ja tällä tiellä ja samalla asenteella meidän täytyy mennä myös seuraaviin kahteen peliin ennen joulua.

[readmore from=Paananen-Kasper]

Kasper Paananen siirtyi Bolognan organisaatioon kaksi vuotta sitten oululaisesta OLS:stä. Hän pelasi jo kahden edellisen kauden aikana yhteensä seitsemässä Primavera-ottelussa, mutta tällä kaudella hän on vakiinnuttanut paikkansa Bolognan Primavera-joukkueen avauskokoonpanossa. Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa Paananen debytoi syyskuussa, mutta maaotteluita on takana kosolti myös alle 16- ja alle 17-vuotiaiden tasolta.

Maanantain ottelussa Empolia vastaan kaksikin suomalaista pelasi täydet minuutit Bolognan joukkueessa, sillä myös TPS:n kasvatti Niklas Pyyhtiä huhki kentällä 90 minuuttia. Myös 18-vuotias Pyyhtiä pelaa Bolognan Primavera-joukkueessa isossa roolissa. Hän on pelannut Paanasen tavoin kymmenen sarjaottelua, mutta tehomerkintöjä ei vielä ole. Pyyhtiä oli tällä kaudella myös yhdessä Serie A -ottelussa Bolognan vaihtopenkillä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
U19-poikien Kasper Paananen tuplasi tänään Primavera-kauden maalimääränsä osumalla kahdesti Empolia vastaan. Hyvä, Kasper! 🙌 #Minihuuhkajat

Bologna Fc 1909

@Bolognafc1909
📄 | LA CRONACA

😍 Il racconto del successo sull'Empoli!

➡️ bit.ly/3dOBrlT

#Primavera1TIMVISION
#WeAreOne

Spazio Bologna

@BolognaSpazio
Finalmente torna a vincere la Primavera del #Bologna (3-0 contro l'#Empoli), e lo fa grazie soprattutto alla doppietta dell'attaccante finlandese Kasper #Paananen.