Suomalaisen laitapuolustajan Tuija Hyyrysen edustama Juventus sai tietää maanantaina vastustajansa Naisten Mestarien liigan puolivälierissä. Hieman yllättäenkin jatkoon edennyt Juventus kohtaa seuraavaksi mahtiseura Lyonin.

Lyon on yhteensä seitsemällä mestaruudellaan Naisten Mestarien liigan historian menestyksekkäin seura. Sen huima viiden vuoden voittoputki katkesi viime keväänä, kun Barcelona kruunattiin uudeksi mestariksi. Lyonin tähtipelaajia ovat muun muassa Ballon d’Or -voittaja Ada Hegerberg, chileläismaalivahti Christiane Endler, Wendie Renard, Amandine Henry, Eugénie Le Sommer ja Kadeisha Buchanan.

Puolustava mestari Barcelona kohtaa puolestaan toisen espanjalaisseuran Real Madridin. Real Madridilla on ollut naisjoukkue vasta vuodesta 2020, kun CD Tacón sulautettiin jättiorganisaation osaksi.

Barcelonan ja Real Madridin naisjoukkueidenkin kohtaamisista on alettu joskus mediassa puhua ”El Clásicoina”, vaikka joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta on vasta reilu vuosi. Barcelona on dominoinut tähänastisia kohtaamisia suvereenisti. Todellisina Espanjan naisjoukkueiden klassikoina pidetäänkin yleisesti edelleen Barcelonan ja Atlético Madridin välisiä otteluita.

Todellinen huippupari puolivälierissä on Bayern Münchenin ja PSG:n välienselvittely. Neljännessä parissa kohtaavat Arsenal ja Wolfsburg.

Samassa yhteydessä arvottiin myös välieräpolut. Jos Juventus onnistuisi pudottamaan Lyonin, kohtaisi se välierissä joko Bayern Münchenin tai PSG:n. Juventukselle lisämotivaatiota pudotuspeleihin antaa, että loppuottelu pelataan sen kotikaupungissa Torinossa 22. toukokuuta.

Puolivälierien ensimmäiset osat pelataan 22.-23. maaliskuuta ja toiset osat 30.-31. maaliskuuta. Kaikki ottelut ovat nähtävissä ilmaiseksi ja globaalisti DAZN:n YouTube-kanavalta.

UEFA Women’s Champions League

@UWCL
😍🍿 The quarter-final & semi-final draw results are in!

Which final eight clash has caught your 👀?

#UWCL | #UWCLdraw

UEFA Women’s Champions League

@UWCL

UEFA Women’s Champions League

@UWCL
😍🍿 The quarter-final & semi-final draw results are in!

Which final eight clash has caught your 👀?

#UWCL | #UWCLdraw
Semi-final draw ⤵️

#UWCL | #UWCLdraw