Kerroimme sunnuntai-iltana, että Italian pitkäaikainen maajoukkuepelaaja ja kotikaupunkinsa Napolin Serie A -miehistön kapteeni Lorenzo Insigne on lähellä yllättävää siirtoa Pohjois-Amerikan MLS:ään. Nyt tiistaina huhu on ottanut askeleen konkreettisempaan suuntaan.

Toimittaja Michael Singh on kirjoittanut Twitterissä, että 30-vuotias Insigne on päässyt Toronto FC:n kanssa sopimuksen ehdoista sopuun. Singhiä voi pitää varsin luotettavana lähteenä, sillä hän kirjoittaa muun muassa MLS:n viralliselle nettisivulle.

Singhin saamien tietojen mukaan Insigne siirtyisi Torontoon ensi kesäkuussa, kun hänen sopimuksensa Napolin kanssa umpeutuu. Näin hän pääsisi siirtymään Kanadaan siirtokorvauksetta vapaana agenttina.

Michael Singh

@MichaelSingh94
Toronto FC and Lorenzo Insigne have agreed to terms, per sources. He'll join TFC this summer

Toronton uskotaan yrittävän saada siirron toteutumaan jo tammikuussa tarjoamalla Napolille Insignestä siirtokorvausta. On kuitenkin epävarmaa, innostuuko sen paremmin Napoli kuin Insigne itsekään ajatuksesta. Napoli on tällä hetkellä vielä hyvin mukana Serie A:n mestaruustaistelussa.

163-senttinen Insigne on syntynyt ja kasvanut Napolissa, ja on seurajoukkueensa kannattajien suuri lemmikki. Kaupungin oma poika on myös pelannut koko tähänastisen uransa Napolissa lukuun ottamatta vuosina 2010-2012 toteutunutta kolmea lainapestiä Cavesessa, Foggiassa ja Pescarassa. Pääsarjatasolla Insigne on kuitenkin edustanut vain ja ainoastaan Napolia.

Huhujen mukaan Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis on tarjonnut Insignelle jatkosopimusta huomattavan suurella palkkaleikkauksella. Noiden ehdotusten on arveltu ”savustaneen Insigneä jättämään kasvattajaseuransa”.

[readmore from=Insigne-Lorenzo]

Kesäkuussa 31 vuotta täyttävä Insigne on pelannut Italian A-maajoukkueessa 53 ottelua. Hän on esiintynyt yhdessä MM- ja kahdessa EM-turnauksessa. Viime kesän EM-kisoissa Insigne teki kaksi maalia, kun Italia valloitti euroopanmestaruuden.

Toronto FC hankki myös vajaat seitsemän vuotta sitten parhaassa iässä olevan italialaisen huippupelaajan, kun se värväsi kesken Euroopan sarjakauden tammikuussa 2015 riveihinsä Sebastian Giovincon. Giovinco pelasi Torontossa vuosina 2015-2019 ennen kuin siirtyi jatkamaan uraansa saudiarabialaisessa Al-Hilalissa.

Lähde: Football-Italia