Viime kaudella IFK Mariehamnia edustanut keskikenttäpelaaja Niilo Mäenpää siirtyy Puolan pääsarjassa pelaavaan Warta Poznaniin. Seura tiedotti Mäenpään siirrosta keskiviikkona.

Mäenpää teki Poznanin kanssa vuoteen 2024 ulottuvan sopimuksen. Mäenpään sopimus IFK:n kanssa päättyi, joten hän siirtyy Puolaan ilmaisella siirrolla.

Mäenpää, 23, urakoi viime kaudella heikossa IFK Mariehamnissa 26 ottelua Veikkausliigaa. Mäenpää on käynyt läpi nuorismaajoukkueet, mutta A-maajoukkuekutsua ei ole vielä tullut.

Warta Poznan on tällä hetkellä Ekstraklasan sarjataulukossa 16:ntena eli ensimmäisellä putoajan paikalla. Joukkueessa on suomalaisedustusta jo entuudestaan, sillä Huuhkajien toppari Robert Ivanov kuuluu Poznanin avainpelaajiin.

Mäenpää on urallaan edustanut Veikkausliigassa myös Interiä. Mäenpää on ethinyt nuoresta iästään huolimatta pelata Veikkausliigaa jo 78 ottelun verran. Lisäksi pelejä on kertynyt Ykkösen puolella 66.

Mäenpää on Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti. Hänen kaksoisveljensä Aapo pelasi viime kaudella myös IFK Mariehamnissa, mutta siirtyy ensi kaudeksi Ilvekseen.

Poznan esitteli uuden hankintansa hauskalla videolla, jossa seuran toinen suomalaispelaaja Ivanov opetti Mäenpäälle puolan kielen alkeita.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Warta Poznań

@WartaPoznan
#MÄENPÄÄ2024 ✍🏼🔥

👋🏼 Niilo, tervetuloa! 💚

Szczegóły ➡️ bit.ly/3ecC21b