Vuosia Serie A:n huipulla pelannut toppari palaa kotimaahansa kesken sopimuskauden – siirtosumma lähes pilkkahinta

© Kuva: Getty Images

30-vuotias Konstantinos Manolas on pelannut Serie A:n huippuseuroissa AS Romassa ja Napolissa yhteensä seitsemän ja puoli kautta, mutta nyt aika Italiassa tulee päätökseensä. Manolasin vanha seura Olympiacos tiedotti torstaina, että kokenut toppari palaa tammikuussa takaisin Kreikkaan.

Napoli maksoi Kostas Manolasista kesällä 2019 AS Romalle muhkean 36 miljoonan euron siirtokorvauksen. Summa oli tuolloin Napolin siirtohistorian toiseksi korkein korvaus.

Valmentaja Luciano Spallettin joukkueessa Manolasille ei kuitenkaan ollut isoa roolia, joten Napoli päätti luopua hänestä, vaikka sopimus ulottui vuoteen 2024. Olympiacos sai kreikkalaistopparin pilkkahintaan, sillä siirtoeksperttien Gianluca Di Marzion ja Fabrizio Romanon mukaan korvaus asettuu haarukkaan 1,8-2 miljoonaa euroa. Transfermarkt arvioi Manolasin markkina-arvoksi 15 miljoonaa euroa.

Manolas aloitti ammattilaisuransa Thrasyvoulousissa, josta matka jatkui pian AEK Ateenaan, sieltä edelleen Olympiacosiin ja lopulta Roomaan. Olympiacosissa Manolas pelasi kausina 2012-2014.

Manolas pelasi Napolissa yhteensä 75 virallista ottelua, joista vain seitsemän tuli tällä kaudella. Kaikkiaan hän pelasi Serie A:ssa 216 ottelua, joissa maaleja syntyi yhdeksän.

Yksi Manolasin uran ikimuistoisimmista hetkistä on epäilemättä keväällä 2018 Mestarien liigan puolivälierissä Barcelonaa vastaan tehty 3-0-maali. Se viimeisteli AS Roman nousun selvästä takaa-ajoasemasta otteluparin avausosan jälkeen ja vei Roman Mestarien Liigan/Euroopan Cupin välieriin ensi kerran sitten vuoden 1984.

Manolas toivoi jo elokuussa Napolilta, että seura myisi hänet Olympiacosiin, joten nyt sovittu siirto on tavallaan pitkän taivuttelun tulosta. Viime vuosien aikana Manolas on kärsinyt useista loukkaantumisista.

Kreikan A-maajoukkueessa Manolas on nähty 42 kertaa.

Lähde: Transfermarkt