Afrikan mestaruuskisoissa synkkä katsomotragedia – ainakin kahdeksan kuollutta, kymmeniä loukkaantuneita

Kamerunissa pelattavissa Afrikan mestaruuskisoissa koettiin maanantaina synkkä katsomotragedia. Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut väentungoksessa stadionin ulkopuolella jäätyään rynnivien ihmisten jalkoihin. Yksi uhreista on lapsi.

Murheellinen näytelmä tapahtui ennen isäntämaa Kamerunin ja yllättäjä Komorien välistä neljännesvälieräottelua Ombélé-stadionin ulkopuolella Kamerunin pääkaupunki Yaoundessa. Stadionin katsojakapasiteetti on 60 000 katsojaa, mutta koronarajoitusten vuoksi kapasiteettia oli rajoitettu 80 prosenttiin. Rajoituksista huolimatta monet yrittivät päästä otteluun paikalle – traagisin seurauksin.

Kuolonuhrien määrän pelätään vielä nousevan, sillä läheiseen Messassin sairaalaan on viety ainakin 50 väentungoksessa vammoja saanutta potilasta. Liikenneruuhka hidastutti ambulanssien matkaa sairaalaan.

– Jotkut loukkaantuneista ovat toivottomassa tilassa. Meidän täytyy evakuoida heitä erikoissairaalaan, sairaanhoitaja Olinga Prudence kommentoi.

Ottelu pelattiin traagisista tapahtumista huolimatta. Komorit pani suursuosikille erittäin hyvin kampoihin, vaikka se joutui peluuttamaan maalissa laitapuolustaja Chaker Alhadhuria ja pelasi vajaalla yli 80 minuuttia. Kamerun kuitenkin eteni puolivälieriin maalein 2-1.

Kamerun isännöin Afrikan mestaruusturnausta ensimmäisen kerran 50 vuoteen. Sen piti toimia turnausisäntänä jo vuonna 2019, mutta tuolloin kisaisäntää vaihdettiin, koska Kamerunin infrastruktuuriin ei oltu tyytyväisiä. Epäilyksiä oli tälläkin kertaa – sekä rakennustöiden viimeistelyjen että pandemiatilanteen vuoksi – ja vasta 21. joulukuuta varmistui, että kisat Kamerunissa pelataan.

Uutista ja sen otsikkoa on päivitetty 25.1. kello 8.30, kun kuolonuhrien määrää nostettiin kahdeksaan ja loukkaantuneiden määrää 50:een. Lisäksi lisättiin tieto kuolleesta lapsesta sekä ambulanssien kulun hankaluudesta.

Lähteet: Mundo Deportivo, Sky Sports, DW


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.