Pierre-Emerick Aubameyang oli vielä kauden alussa Arsenalin kapteeni, mutta Valioliigassa gabonilainen on ajautunut vaikeaan rakoon. Mikel Arteta ei ole enää nähnyt käyttöä hyökkääjälle ja tämä menetti myös kapteeninnauhansa.

32-vuotias kärkipelaaja on tällä hetkellä edustamassa maataan Afrikan mestaruusturnauksessa.

Aubameyang ja hänen maanmiehensä Mario Lemina saivat juuri turnauksen alla koronavirustartunnan. Kaksikko oli vieraillut ravintoloissa Dubaissa ennen turnauksen alkua.

Arsenalin kärjeltä jäi siis avausottelu Komoreita vastaan väliin ja lopulta myös perjantain Ghana-ottelu, jossa Aubameyangin uskottiin mahdollisesti jo pelaavan.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, koska hän, Lemina ja Axel Meye eivät läpäisseet paluun edellytyksenä ollutta lääkärintarkastusta.

Pelaajat kuvattiin ja testattiin. Gabonin oman tiedotteen mukaan ainakin Aubameyangin ja Leminan kohdalla huolta aiheutti heidän sydämensä tila. Ilmeisesti koronaviruksen takia pelaajien sydämessä havaittiin pieniä vaurioita.

Arsenal on BBC:n mukaan ottanut yhteyttä Gabonin joukkueen lääkäreihin. Löydettyä poikkeamaa kuvaillaan pieneksi ongelmaksi ja heidän uskotaan vain edelleen toipuvan tartunnastaan.

Kyse oli Gabonin joukkueen mukaan varotoimenpiteestä.

Gabon ja Ghana pelasivat perjantaina 1-1-tasapelin.

Lähde: Gabonin maajoukkueen viesti, BBC, Mirror