Genoa lunasti ulosostopykälän ja löysi seuraajan potkut saaneelle Andrei Shevtshenkolle – vasta toinen saksalaisvalmentaja Serie A:ssa

© Kuva: Getty Images

Serie A:ssa vain yhden 22 ottelustaan voittanut ja sarjassa toiseksi viimeisenä putoamiskurimuksessa oleva Genoa CFC on nimittänyt seuraajan lauantaina potkut saaneelle Andrei Shevtshenkolle. Ukrainalaislegenda ehti valmentaa Genoaa vain reilut kaksi kuukautta, eikä saanut joukkueen kurssia kääntymään.

Uudeksi valmentajakseen Genoa nimitti 48-vuotiaan saksalaisen Alexander Blessinin, joka on jalkapallomaailmalle toistaiseksi melko tuntematon nimi. Blessinin ainoa tähänastinen valmentajapesti aikuisten joukkueessa on ollut Belgian Superliigassa, jossa pelaavan KV Oostenden valmentajana hän on toiminut viimeiset puolitoista vuotta. Blessin valmensi Oostenden viime kaudella Jupiler-liigan viidenneksi, ja hänet valittiin kauden päätteeksi sarjan parhaaksi valmentajaksi.

Genoa neuvotteli aluksi toisen saksalaisen Bruno Labbadian kanssa, mutta ne neuvottelut eivät johtaneet toivottuun tulokseen. Niinpä katse käännettiin kakkosvaihtoehto Blessiniin. Blessinillä oli Oostenden kanssa sopimusta kesään 2024 saakka, mutta Genoa maksoi belgialaisseuralle valmentajan sopimuksessa olleen ulosostopykälän edellyttämän summan. Myös Genoan kanssa tehty sopimus ulottuu kesään 2024.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Ennen Oostendeen siirtymistään Blessin oli toiminut kahdeksan kauden ajan valmentajana RB Leipzigin alle 17- ja alle 19-vuotiaiden juniorijoukkueissa. Pelaajauransa Blessin teki enimmäkseen Saksan toisella ja kolmannella sarjatasolla, mutta tilille tuli myös seitsemän ottelua Bundesliigassa ja yksi Turkin Superliigassa.

– Genoa on tarjous, josta en voinut kieltäytyä. Se on perinteikäs Serie A -seura, joka tarjosi minulle pitkäaikaista projektia. Tämä on suuri askel urallani, mutta tulen olemaan aina KVO:lle kiitollinen täällä saamastani tilaisuudesta, Blessin totesi Oostenden omassa tiedotteessa.

Vaikka Blessinin sopimus onkin pitkä, nähtäväksi jää, saako hän valmentaa seuraa sopimuksensa loppuun saakka. Genoan päävalmentajan paikka on nimittäin ollut erittäin tuulinen, ja Blessin on seurassa jo 14:s valmentaja sitten vuoden 2017.

Saksalainen valmentaja on Serie A:ssa ylipäätään hyvin harvinainen näky, sillä Blessiniä ennen ainoa saksalainen minkään Serie A -seuran käskyttäjänä on ollut Rudi Völler, joka valmensi AS Romaa syksyllä 2004. Völlerin pesti seurassa kesti alle kuukauden.

Lähde: Transfermarkt

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️