Huuhkajien kannattajat ehdolla FIFA:n palkintogaalassa – kenestä vuoden miespelaaja?

© Kuva: Getty Images

FIFA julkisti perjantai-iltana kolme parasta ehdokasta palkintogaalansa eri kategorioihin ja lopulliset voittajat julkaistaan 17. tammikuuta. Ehdokkaista löytyy myös suomalaisväriä.

Huuhkajien ja Tanskan kannattajat ovat ehdolla Vuoden Fani -kategoriassa. Suomalais- ja tanskalaisfanien yhtenäisyys sai huomiota maailmanlaajuisesti viime kesän EM-kisoissa, kun Christian Eriksen sai kesken ottelun sairauskohtauksen. Huuhkajien kannattajat aloittivat laulamaan ”Christian”, johon tanskalaiset vastasivat ”Eriksen” osoittaakseen tukeaan Eriksenille.

Suomen ja Tanskan kannattajien lisäksi ehdolla ovat saksalaiskannattajat, jotka auttoivat tulvan varaan joutuneita ihmisiä keräten heille rahaa, ruokaa ja muita tarvikkeita. Kolmas ehdokas on 11-vuotias englantilainen Imogen Papworth-Heidel, joka aloitti pomputteluhaasteen. Haaste saavutti lopulta yli 7,1 miljoonaa pomputtelua. Haasteen tavoite oli kerätä avustusta Iso-Britannian koronatyöntekijöille.

Vuoden miespelaajaksi ovat ehdolla Mohamed Salah, Robert Lewandowski sekä Lionel Messi. Naisissa ehdokkaana ovat puolestaan Sam Kerr, Jennifer Hermoso sekä Alexia Putellas.

Palkintogaalan eri kategoriat ja ehdokkaat löytyvät kokonaisuudessaan FIFA:n sivuilta.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.