Isäntämaa Kamerun on avannut voitokkaasti Afrikan mestaruusturnauksen. Kamerun kohtasi kisojen avausottelussa Burkina Fason, ja otti voiton maalein 2-1.

Burkina Faso siirtyi pelissä johtoon 24. minuutilla. Pitkän painostusjakson aikana syntyi useampikin maalipaikka, joista kolmas kerta sanoi toden, kun Ranskan toisen sarjatason Quevillyssä pelaava Gustavo Sangare sijoitti keskityksen hallitusti maaliin.

Kamerun kuitenkin nousi rinnalle ja ohi jo avausjakson aikana. Kummatkin osumat syntyivät kokeneen Vincent Aboubakarin viimeistelemistä rangaistuspotkuista. Nykyisin saudiarabialaisessa Al-Nassrissa pelaava entinen Porton ja Besiktasin pelaaja sijoitti ensimmäisen pilkkunsa maalivahdista katsottuna vasemmalle ja toisen oikealle.

Rankkarit vihellettiin Burkina Fason pelaajien rikkeiden seurauksena 40. minuutilla ja ajassa 45’+3. Molemmat rikkeet olivat melko raisuja ja tuomiot selkeän oloisia, vaikka ensimmäistä tarkasteltiinkin VAR-näytöltä.

Kamerunin kapteeni Aboubakar sai tunnin pelin kohdalla pallon kolmannenkin kerran maaliin, mutta tuo osuma hylättiin paitsiona. Kokeneen hyökkääjän lisäksi Kamerun saa kiittää voitostaan myös mainiota maalivahtiaan André Onanaa, joka torjui ottelussa viisi kertaa – muutaman kerran erittäinkin komeasti. Virkaveli Herve Koffille kertyi Burkina Fason maalilla kaksi torjuntaa.

Ottelu ja koko turnaus alkoi varsin raisusti, kun Burkina Fason Steeve Yago taklasi erittäin railakkaasti Kamerunin Collins Faita jo ensimmäisellä peliminuutilla. Yagon nappiksen pohjat suuntautuivat kohti Fain jalkoväliä. Fai ei onneksi loukkaantunut tilanteessa. Yago sai tilanteesta keltaisen kortin.

ESPN FC

@ESPNFC
Burkina Faso's Steeve Yago with one of the wildest tackles we’ve ever seen within the first minute of AFCON 2022 😳