Juventus esitti sunnuntaina huikean nousun, kun se käänsi vieraskentällä 1-3-tappioaseman 4-3-voitoksi AS Romasta (lue lisää). Riemukkaasta lopputuloksesta huolimatta iltaan mahtui myös varjopuolia, sillä joukkueelle hyvin tärkeä hyökkääjä Federico Chiesa loukkasi vakavasti vasenta polveaan ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Maanantaiaamuna tehdyissä tutkimuksissa selvisi, että 24-vuotiaan Chiesan polven eturistiside on revennyt. Chiesa menee lähipäivinä polvileikkaukseen.

Juventus ei esittänyt lyhyessä tiedotteessaan arviota Chiesan toipumisajasta, mutta käytännössä ristisidevammasta toipumiseen menee yleensä minimissäänkin puolisen vuotta. Melkoisella varmuudella voitaneen siis todeta Chiesan jalkapallokauden olevan ohi.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Qatarissa marraskuussa käynnistyviin MM-kisoihin Chiesa voinee sen sijaan mukaan ehtiä toipumisen onnistuessa hyvin – edellyttäen, että Italia maaliskuun MM-jatkokarsinnoista paikkansa kisoissa lunastaisi.

Toisen polven huippupelaaja Chiesa pelasi erinomaisen vuoden 2021, ja italialaiset fanit äänestivät hänet äänivyöryllä (46%) miesten A-maajoukkueen viime vuoden parhaaksi pelaajaksi. Chiesa valittiin myös viime kesän EM-kisojen tähdistöjoukkueeseen.

[readmore from=Chiesa-Federico]

175-senttinen laitahyökkääjä on kärsinyt tällä kaudella lihasvammasta, mutta on pelannut Juventuksessa 18 ottelua. Tehoja on syntynyt neljän maalin ja neljän maalisyötön verran.

Chiesa on pelannut viimeiset puolitoista kautta Juventuksessa lainalla kasvattajaseurastaan Fiorentinasta. Juventuksella on häneen kauden päätteeksi ostovelvoite, jonka arvo on tiettävästi 40 miljoonaa euroa.