Juventukselta huikea nousu Serie A:n erittäin dramaattisessa huippupelissä – tapahtumia ei totisesti puuttunut

© Kuva: Getty Images

Seitsemän maalia, ulosajo, torjuttu rankkari ja ikävä loukkaantuminen. Kaikkea tätä tarjosi mielettömän dramaattiseksi äitynyt Serie A:n huippuottelu AS Roma-Juventus.

Ensimmäisellä puoliajalla maaleja nähtiin yksi kummaltakin joukkueelta. Tammy Abraham vei kulmapotkusta Roman johtoon, ja Paulo Dybala tasoitti hienolla kaukolaukauksella numeroiksi 1-1. Tällöin peliä oli pelattu vasta 18 minuuttia, joten vauhtiin päästiin pelissä nopeasti.

Avausjakson harmillisin tapahtuma oli Juventuksen avausmaalin syöttäneen Federico Chiesan valitettava loukkaantuminen. Chiesa oli huilannut viime vuoden päätteeksi kuusi ottelua loukkaantumisen vuoksi, palannut juuri edellisessä pelissä kehiin, ja nyt hän sai huolestuttavalta vaikuttavan vasemman polven vamman.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Toinen puoliaika ei ehtinyt vanhentua kuin kahdeksan minuuttia, kun kotijoukkue Roma karkasi jo kahden maalin etumatkalle. Ensin onnistui Henrik Mkhitarjan ja sitten Lorenzo Pellegrini. Mkhitarjanin maali syntyi myös rangaistusalueen takaa, pienen kimmokkeen avustamana. Pellegrinin osuma oli puolestaan illan upein, loistelias vapaapotkumaali ylänurkkaan 25 metristä.

Kotiyleisö alkoi epäilemättä jo innostua, mutta Juventus ei ollut vielä viimeistä sanaansa sanonut.

Manuel Locatelli puski kavennusmaalin 3-2:een, Chiesan korvannut Dejan Kulusevski tasoitti pelaajaruuhkan takaa 3-3:een ja Mattia De Sciglio viimeisteli päällään loppunumerot 3-4:ään. Ja mikä huikeinta, kaikki tämä tapahtui vain seitsemän minuutin sisällä (70:s peliminuutti, 74:s ja 77:s). Jokainen maali syntyi vielä melko lailla samoilta sijoilta noin 5-6 metrin päästä Roman maaliviivasta.

Roma sai vielä tämän jälkeenkin erinomaisen tilaisuuden nousta tasoihin. Juventuksen toppari Matthijs de Ligt ajettiin toisella keltaisella ulos käsivirheen myötä, kun pelattiin 81. minuuttia.

Samasta tilanteesta Romalle tuomittiin rankkari, jota asettui ampumaan Pellegrini. Juventuksen maalia vartioinut Wojciech Szczesny suoritti kuitenkin erinomaisen torjunnan, ja oli päätösvihellyksen soitua joukkueensa juhlittu sankari. Kaikkiaan puolalaiselle kirjattiin torjuntoja neljä.

Ei ole yhtään liioiteltua sanoa, että Roma-Juventus oli yksi Serie A -kauden hulluimmista otteluista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.