Keith Armstrongin pojan sopimus Serie A:n suurseuran kanssa virallista – noussut jo Suomen juniorimaajoukkueeseen

© Kuva: Getty Images

Tamperelaisella Ilveksellä oli iloisia uutisia kerrottavanaan. 16-vuotias Ilveksen kasvatti Daniel Armstrong siirtyy Serie A:n kärkiseuroihin lukeutuvan Atalantan organisaatioon.

Armstrongin siirtoa on viritelty tiettävästi loppukesästä lähtien, muttta hyväksyntänsä se sai vasta nyt tammikuussa. Armstrong aloittaa pelit Atalantan alle 17-vuotiaiden joukkueessa, mutta toivoo voivansa nousta alle 20-vuotiaille tarkoitettuun Primavera-joukkueeseen jo pian.

– Kyllä siinä kesti vähän aikaa, mutta nyt odotus on onneksi ohi. Odotan todella paljon, että pääsen pelaamaan virallisia pelejä Atalantassa, Armstrong sanoi Ilveksen tiedotteessa.

– Yleensä pelaajat aloittavat siellä oman ikäluokkansa joukkueessa. Toivottavasti pelit lähtevät sujumaan hyvin ja teen valmentajiin hyvän vaikutuksen. Silloin voi olla mahdollisuus siirtyä Primavera-joukkueeseen ja siitä vielä ylöspäin, kuten jotkut pelaajat ovat siirtyneet aiemmin.

Armstrong on pelejä odotellessa alkanut jo opiskella ahkerasti paikallista kieltä ja tutustumaan kulttuuriin.

– Opin lisää joka päivä. Meillä on italian kielen opiskeluja kaksi kertaa viikossa ja yritän muutenkin puhua italiaa mahdollisimman paljon, että oppisin kielen nopeasti.

Keskikentän keskustassa pelaava Armstrong pelasi viime kesänä Ilveksessä muutamia pelejä alle 20-vuotiaiden poikien SM-sarjaa. Pelaamisen hän aloitti 3- tai 4-vuotiaana Ilveksen kaupunginosajoukkueessa. Danielin isä on toistaiseksi poikaansa huomattavasti tunnetumpi, sillä hän on Veikkausliigassa erittäin meritoitunut valmentaja ja kaikille jalkapallon ystäville tuttu TV-kasvo Keith Armstrong.

Daniel Armstrong on jo noussut Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueeseen. Hän onnistui myös maalinteossa, kun Suomi raivasi tiensä alkukarsintavaiheesta alle 17-vuotiaiden EM-jatkokarsintaan viime lokakuussa Vantaalla ja Helsingissä pelatussa turnauksessa.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.