Tamperelaisella Ilveksellä oli iloisia uutisia kerrottavanaan. 16-vuotias Ilveksen kasvatti Daniel Armstrong siirtyy Serie A:n kärkiseuroihin lukeutuvan Atalantan organisaatioon.

Armstrongin siirtoa on viritelty tiettävästi loppukesästä lähtien, muttta hyväksyntänsä se sai vasta nyt tammikuussa. Armstrong aloittaa pelit Atalantan alle 17-vuotiaiden joukkueessa, mutta toivoo voivansa nousta alle 20-vuotiaille tarkoitettuun Primavera-joukkueeseen jo pian.

– Kyllä siinä kesti vähän aikaa, mutta nyt odotus on onneksi ohi. Odotan todella paljon, että pääsen pelaamaan virallisia pelejä Atalantassa, Armstrong sanoi Ilveksen tiedotteessa.

– Yleensä pelaajat aloittavat siellä oman ikäluokkansa joukkueessa. Toivottavasti pelit lähtevät sujumaan hyvin ja teen valmentajiin hyvän vaikutuksen. Silloin voi olla mahdollisuus siirtyä Primavera-joukkueeseen ja siitä vielä ylöspäin, kuten jotkut pelaajat ovat siirtyneet aiemmin.

Armstrong on pelejä odotellessa alkanut jo opiskella ahkerasti paikallista kieltä ja tutustumaan kulttuuriin.

– Opin lisää joka päivä. Meillä on italian kielen opiskeluja kaksi kertaa viikossa ja yritän muutenkin puhua italiaa mahdollisimman paljon, että oppisin kielen nopeasti.

[readmore from=Armstrong-Daniel]

Keskikentän keskustassa pelaava Armstrong pelasi viime kesänä Ilveksessä muutamia pelejä alle 20-vuotiaiden poikien SM-sarjaa. Pelaamisen hän aloitti 3- tai 4-vuotiaana Ilveksen kaupunginosajoukkueessa. Danielin isä on toistaiseksi poikaansa huomattavasti tunnetumpi, sillä hän on Veikkausliigassa erittäin meritoitunut valmentaja ja kaikille jalkapallon ystäville tuttu TV-kasvo Keith Armstrong.

Daniel Armstrong on jo noussut Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueeseen. Hän onnistui myös maalinteossa, kun Suomi raivasi tiensä alkukarsintavaiheesta alle 17-vuotiaiden EM-jatkokarsintaan viime lokakuussa Vantaalla ja Helsingissä pelatussa turnauksessa.