Julián Álvarez siirtyy River Platesta Manchester Cityyn, kertoo argentiinalaislehti Olé.

Lehden mukaan seurat ovat päässeet yhteisymmärrykseen siirrosta. Manchester City maksaa Álvarezista noin 18 miljoonaa euroa ja lainaa hänet välittömästi takaisin Riveriin.

Álvarezin on määrä pelata Riverissä kesään asti, jonka jälkeen hän liittyy Manchester Cityn harjoituskaudelle. Manchester City saattaa lainata Álvarezin myös ensi kaudeksi River Plateen.

21-vuotias hyökkääjä on tehnyt mallikasta jälkeä Riverissä. 96 ottelussa on syntynyt 36 maalia ja 25 maalisyöttöä. Puolet maaleista syntyi päättyneellä sarjakaudella.

Álvarez on lisäksi pelannut viisi ottelua Argentiinan A-maajoukkueessa.

Álvarez herätti myös muun muassa Manchester Unitedin, Atléticon, Real Madridin ja Juventuksen kiinnostuksen, mutta päätyi lopulta siirtymään Pep Guardiolan alaisuuteen.

Pienikokoista hyökkääjää pidetään Argentiinan suurimpiin lupauksiin kuuluvana pelaajana. Álvarez kykenee pelaamaan myös kummallakin laidalla.

River Platen tunnettu päävalmentaja El Muñeco Gallardo on julkisesti kehunut nuorukaista maasta taivaisiin ja pitää Álvarezia ehdottomana avainpelaajanaan, joten hänen pitäminen Riverissä lainalla on myös seurajohdon intresseissä.

Matteo Moretto

@MatteMoretto
Acuerdo total entre River Plate, Manchester City y Julián Álvarez. Como cuenta @verobrunati, el jugador se quedará en Argentina hasta junio para jugar la Copa Libertadores y luego se tomará la decisión de si llevarlo a Inglaterra o dejarle cedido en River o otro equipo europeo.