Liverpoolin supertähti Mohamed Salah kipparoi kotimaansa Egyptin Afrikan mestaruusturnauksen välieriin. Egypti lunasti jatkopaikkansa kaatamalla puolivälierissä Marokon jatkoajan jälkeen 2-1.

Marokko siirtyi ottelussa johtoon 7. minuutilla Sofiane Boufalin rangaistuspotkumaalilla. Pilkku tuomittiin egyptiläispuolustajan kaadettua rangaistusalueen reunamilla Marokon tähtipelaaja Achraf Hakimin.

Egypti nousi tasoihin 53. peliminuutilla kulmapotkusta. Esiin nousi tuttu mies Mohamed Salah, kun hän siirsi lähietäisyydeltä verkkoon maalivahti Bonon eteensä torjuman pallon.

82. minuutilla Marokko oli hyvin lähellä siirtyä uudestaan johtoon. Nayef Aguerdin pusku meni kuitenkin maalivahti Gabaskin torjunnan kautta päin ylärimaa ja siitä takaisin kentälle.

[readmore from=Afrikan-mestaruusturnaus]

Gabaski reväytti torjunnassa reittään tai nivustaan. Häntä hoivattiin useaan otteeseen kentän pinnassa, ja mies halusi sitkeästi jatkaa peliä jalka vahvasti teipattunakin. Jatkoajan yhdeksännellä minuutilla neljännesvälierän rankkarikisasankari Gabaskin oli kuitenkin pakko luovuttaa ja tehdä tilaa kolmosvahti Mohamed Sobhille.

Ottelun ratkaisumaali syntyi 100. minuutilla, ja senkin arkkitehti oli Mohamed Salah. Salah eteni sähäkästi oikealla, harhautti puolustajat, pelasi jalkansa vapaaksi ja lähetti maalin edustalle tarkan syötön. Toisen puoliajan alussa kentälle tulleella Aston Villan Trezeguet’lla oli helppo työ siirtää pallo maaliin.

Egypti kohtaa torstaina pelattavassa välierässä kisojen isäntämaa Kamerunin. Toiseen välierään tiensä raivanneen Burkina Fason vastustaja selviää sunnuntain myöhäisottelussa Senegal-Päiväntasaajan Guinea.