Näin Huuhkajien ja Helmarien kapteenit ja valmentajat äänestivät The Best -valinnoissa

© Kuva: Getty Images

FIFA palkitsi maanantai-iltana vuoden 2021 parhaita jalkapalloilijoita ja valmentajia vuotuisessa The Best -gaalassaan, joka järjestettiin tänä vuonnakin koronapandemian takia osin virtuaalisesti.

Miesten ja naisten tähdistöjoukkueiden pelaajista äänestävät tuhannet jalkapalloilijat itse FIFPRO:n järjestämässä äänestyksessä, mutta parhaat pelaajat, maalivahdit ja valmentajat valitaan fanien, median edustajien, maajoukkuekapteenien ja maajoukkuevalmentajien äänestyksellä, jossa jokaisella neljällä ryhmällä on yhtä suuri painoarvo. Kaikkien palkintojen voittajia voi katsella täältä.

Espanjalaislehti Sport on julkaissut kapteenien ja valmentajien antamat äänet kotisivuillaan. SuomiFutis otti syyniin sen, keille Huuhkajien ja Helmarien edustajat äänensä antoivat.

Miesten vuoden pelaajaksi valittiin The Best -äänestyksessä Bayern Münchenin puolalaishyökkääjä Robert Lewandowski. Valinta osui suomalaisten mielestä oikeaan, sillä sekä Lukas Hradecky että Markku Kanerva antoivat ykkösäänensä Lewandowskille. Tämä vuosi oli ensimmäinen kerta, kun Ballon d’Orin voittaja (Lionel Messi) ei voittanut myös The Best -palkintoa. Hradeckyn listalta löytyivät lisäksi Jorginho ja Messi. Samoin Kanervan, mutta toisessa järjestyksessä.

Vuoden valmentajaksi Hradecky äänesti Chelsean Mestarien liigan voittoon johdattanutta Thomas Tuchelia, joka myös palkinnon pokkasi. Kanervan täydet pisteet sai Italian euroopanmestariksi ohjeistanut Roberto Mancini, joka sijoittui äänestyksessä toiseksi. Hradeckyn listalla Mancini oli kakkonen ennen Hansi Flickiä. Äänestyksen voittanut Thomas Tuchel ei mahtunut Kanervan listalle lainkaan, sillä jäännöspisteet menivät Pep Guardiolalle ja Argentiinan valmentaja Lionel Scalonille.

Maalivahtiäänestyksessä Hradeckyn kolme ääntä menivät samalle kolmikolle, joka oli myös äänestyksen kärkitrio – tosin hieman eri järjestyksessä. Äänestyksen voittaja Edouard Mendy oli Hradeckyn listalla vasta kakkonen, kun äänestyksen kakkonen Gianluigi Donnarumma sai suomalaiselta täydet pisteet.

Manuel Neuer oli kolmas sekä Hradeckyn listalla että virallisissa tuloksissa. Myös Kanervan listalla Donnarumma oli paras ja Mendy kakkonen. Leicesterin ja Tanskan Kasper Schmeichel oli puolestaan Kanervan kolmas valinta. Mendy ja Donnarumma päätyivät äänestyksessä tasapisteisiin, mutta voiton vei Mendy sääntöjen mukaisesti maajoukkuekapteenien äänillä.

Helmarien kapteeni Tinja-Riikka Korpela äänesti vuoden parhaaksi pelaajaksi Chelsean tanskalaistähteä Pernille Harderia, joka oli äänestystuloksissa vasta kymmenes. Kolmikon täydensivät Vivianne Miedema ja Magdalena Eriksson. Päävalmentaja Anna Signeulilta täydet pisteet sai Sam Kerr. The Best -palkinnon pokannut Alexia Putellas oli Signeulin listalla kakkonen ja Vivianne Miedema kolmas.

Parhaiksi valmentajiksi Korpela äänesti Chelsean Emma Hayesia (kisan voittajaa), Bev Priestmania sekä Ruotsin olympiafinaaliin valmentanutta Peter Gerhardssonia. Signeulin listalla Kanadan olympiavoittoon luotsannut Priestman oli ykkönen ja Emma Hayes kolmas. Väliin kiilasi Barcelonan valmentaja Lluis Cortés.

Vuoden parhaaksi maalivahdiksi valittu Christiane Endler ei Korpelan kärkikolmikkoon mahtunut. Parhaana kolleganaan hän piti saksalaista Ann-Katrin Bergeriä. Korpelan listan kakkonen oli ruotsalainen Hedvig Lindahl ja kolmas kanadalainen Stephanie Lynn Marie Labbé. Labbé oli myös Signeulin listalla kolmonen. Ykköseksi ruotsalaisvalmentaja nimesi maannaisensa Lindahlin, ja kakkoseksi Endlerin.

Mitään täysin puskista tulevia nimiä ei äänestyslistoilla nähty, sillä ääniä sai antaa vain asiantuntijaraadin valitsemille ”short list” -ehdokaslistan henkilöille. Vuoden mies- ja naispelaajaksi oli 11 ehdokasta, kun valmentaja- ja maalivahtikategorioissa ehdokkaita oli viisi. Näistä 211 FIFA:n jäsenmaan kapteenit ja valmentajat antoivat kolmelle mielestään parhaalle 5, 3 ja 1 ääntä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.