Norsunluurannikon ykkösmaalivahti kärähti dopingista juuri ennen Afrikan mestaruusturnausta

© Kuva: Getty Images

Norsunluurannikko ei voi luottaa ykkösmaalivahtinsa Sylvain Gbohouon torjuntoihin Afrikan mestaruusturnauksessa, sillä Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on antanut hänelle pelikiellon dopingrikkomuksesta, kertoo BBC.

Etiopilaista Wokite Cityä edustava Gbohouo, 33, oli saanut FIFA:lta väliaikaisen pelikiellon, koska dopingtestissä hänen näytteestään löytyi sydänlääke trimetsadiinia, jonka Maailman antidopingtoimisto (WADA) luokittelee piristeeksi.

Nyt FIFA on kuitenkin vahvistanut Gbohouon pelikiellon, josta maalivahti on tehnyt valituksen. Norsunluurannikon maajoukkue sai tietää Gbohouon positiivisesta dopingtestistä 26. joulukuuta, kolme päivää sen jälkeen, kun hänet oli nimetty kisajoukkueeseen.

– Viime vuoden alussa pyysimme Sylvainia tekemään silmätutkimuksen, kuten maalivahdeille usein tehdään. Hän teki sen Abidjanissa. Lääkäri, joka tutki hänet, määräsi hänelle lääkityksen. Sylvain otti lääkkeet maaliskuussa, mutta sen jälkeen hän on lopettanut [niiden käytön], sanoi Norsunluurannikon päävalmentaja Patrice Beaumelle Reutersin mukaan.

– Hän on ollut täällä tammikuun viidennestä päivästä lähtien tietämättä, pystyykö hän pelaamaan. Hän ei syö enää, hän on laihtunut, hän ei nuku.

– Toivon, että hän pysyy kanssamme, koska mielestäni hänellä on tärkeä rooli joukkueen ympärillä, jos hän ei voi olla joukkueessa.

– Hän on loistava maalivahti ja erinomainen ihminen. Tämä on todella vaikeaa hänelle ja hänen perheelleen, ja me kaikki tuemme häntä, koska hänen uransa ei ole ohi.

Norsunluurannikko pelaa Afrikan mestaruusturnauksen avausottelunsa tänään, keskiviikkona, Päiväntasaajan Guineaa vastaan.

Gbohouo on pelannut Norsunluurannikon A-maajoukkueessa 65 kertaa, ja hän pelasi yhtä vaille kaikissa otteluissa, kun maa voitti Afrikan mestaruusturnauksen vuonna 2015.