Gabonin maajoukkue koki kovan takaiskun sunnuntaina alkavan Afrikan mestaruusturnauksen alla. Sekä sen 32-vuotias tähtipelaaja ja kapteeni Pierre-Emerick Aubameyang että toinen joukkueen eturivin pelaaja Mario Lemina ovat saaneet koronatartunnan.

Aubameyang ja Lemina ovat nyt eristyksissä muusta joukkueesta. Heidän pelaamisensa Gabonin avausottelussa Komoreita vastaan maanantaina ja Ghanaa vastaan neljä päivää myöhemmin on uhattuna.

Selvyyttä siitä, mistä kaksikko on COVID-19-tartunnan mahdollisesti saanut, ei ole. Joka tapauksessa sosiaaliseen mediaan on levinnyt video, jossa Aubameyang ja Lemina ovat illallisjuhlilla Dubaissa. Get French Football Newsin mukaan video olisi kuvattu ilmeisesti keskiviikkona. Aubameyang ja Lemina saapuivat Africa Cup of Nationsin isäntämaahan Kameruniin torstaina, ja antoivat positiivisen koronanäytteen Kamerunissa.

Vaikka mediassa ja sosiaalisessa mediassa on syytetty Aubameyangia vastuuttomaksi, kyseessä oli tosiasiallisesti Gabonin koko maajoukkueen ja pelaajien perheiden yhteinen illallinen. Koko maajoukkue oli valmistautumassa turnaukseen kymmenen päivän harjoitusleirillä Dubaissa. Tästä on kertonut Twitterissä suurille ranskalaislehdille kirjoittava toimittaja Hanif Ben Berkane.

Aubameyangin ja Leminan lisäksi tartunnan sai joukkueen apulaisvalmentaja Anicet Yala. Koko kolmikon tartunnat todettiin toistaiseksi niin sanotuilla pikatesteillä. Heille tehtiin myös viralliset testit, joiden tuloksia yhä odotellaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Hanif Ben Berkane

@HanifBerkane
Grosse préparation des Gabonais à Dubaï qui respectent évidemment les gestes barrières pour ne pas créer de cluster à 4 jours du début de la CAN.

Hanif Ben Berkane

@HanifBerkane
Le Gabon 🇬🇦 a décidé de faire son stage de préparation à la CAN à Dubaï.

Ils resteront 10 jours là bas avant de rejoindre le Cameroun pour le début de la compétition.

Aubameyangin seurajoukkue Arsenal antoi pelaajalle luvan lähteä valmistautumaan turnaukseen jo hyvissä ajoin, kun valmentaja Mikel Arteta päätti jättää hänet sivuun viime viikonlopun ottelusta Manchester Cityä vastaan. Muut Afrikan mestaruuskisoihin lähteneet Arsenalin pelaajat Thomas Partey (Ghana), Nicolas Pepe (Norsunluurannikko) ja Mohamed Elneny (Egypti) olivat ottelussa mukana.

Aubameyangin kausi on ollut vaikea. Hän aloitti kauden joukkueen kapteenina, mutta joutui luopumaan kapteeniudesta kurinpidollisista syistä. Aubameyangia oli varoitettu mahdollisista koronamääräysten ja -suositusten rikkomisesta aiemmin kauden aikana.

Gabonin lohkon neljäs maa kisoissa on Marokko.

Lähteet: ESPN, beIN Sports ja Telegraph