25-vuotiaan laitahyökkääjän Kingsley Comanin nimi on ollut varsin tuttu siirtohuhumarkkinoilla tämän kauden aikana. Ranskalaisen sopimus Bayern Münchenin kanssa ulottuu kesään 2023, ja jatkoneuvottelut ovat junnanneet. Niinpä pitkään on näyttänyt siltä, että Coman vaihtaisi maisemaa tulevana kesänä.

Nyt asioissa on kuitenkin tapahtunut käänne. L’Équipe kertoo, että Coman tulee allekirjoittamaan lähipäivien aikana Bayern Münchenin kanssa jatkosopimuksen. Uuden sopimuksen arvellaan ulottuvan vuoteen 2026.

Ranskalaislehden mukaan jatkosopimus tuo Comanille tuntuvan palkankorotuksen. Coman on pelannut toistaiseksi noin kahdeksan miljoonan euron vuosipalkalla, mutta nyt liksan uskotaan yli kaksinkertaistuvan.

L’Équipe arvelee Comanin ansiotasojen ylittävän 17 miljoonaa euroa ansaitsevan joukkuetoveri Leroy Sanén tulot ja hänen kiilaavan Bayernin palkkahierarkiassa aivan Manuel Neuerin ja Robert Lewandowskin taakse. Heidän vuosipalkkansa uskotaan olevan haarukassa 18-20 miljoonaa euroa. Samaan haarukkaan tosin nousivat oletettavasti tuoreimpien jatkosopimustensa myötä myös Joshua Kimmich ja Leon Goretzka.

Comanista olivat tiettävästi olleet kiinnostuneita ainakin Chelsea, Manchester City ja Barcelona. Chelsean uskotaan jopa tehneen hänestä tarjouksen, mutta nyt Coman ja Bayern München näyttävätkin jatkavan yhteistä matkaansa.

Bayern München lainasi Comanin aluksi Juventuksesta kahdeksi vuodeksi vuonna 2015, kunnes hankki hänet omakseen 21 miljoonan euron siirtosummalla vuonna 2017. Hän on tehnyt 217 Bayernissa pelaamassaan virallisessa ottelussa 46 maalia ja syöttänyt 52. Vuonna 2020 Coman teki Bayern Münchenille Mestarien liigan voiton ratkaisseen maalin 1-0 päättyneessä loppuottelussa kasvattajaseuraansa PSG:tä vastaan.

[readmore from=Coman-Kingsley]

Kingsley Coman tunnetaan myös todellisena mestaruusmagneettina, sillä hän on voittanut kymmenen kansallista mestaruutta yhdeksän kautensa aikana. Erikoinen tilasto selittyy sillä, että kaudella 2015-2016 voitti virallisesti sekä Serie A:n Juventuksen pelaajana että Bundesliigan Bayernissa. Liigamestaruuksien lisäksi Coman on voittanut seurajoukkueissa 14 muutakin pokaalia.

Kaikki Bundesliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.

Lähde: Transfermarkt