Ranskalaislegenda jyrähti: Ei aio seurata Qatarin MM-kisoja – ”Eivät ole todelliset kisat”

© Kuva: Getty Images

Qatarin MM-lopputurnaus pelataan marras-joulukuussa.

MM-kisäisännyyden antaminen Qatarille on herättänyt luonnollisesti paljon kritiikkiä jo vuosien ajan muun muassa lukuisten ihmisoikeusrikkomusten vuoksi. Siitä huolimatta kisoja ei ole otettu pois Qatarilta.

Hiljattain komean pelaajauransa lopettanut entinen Huuhkajat-kapteeni Tim Sparv on tullut tunnetuksi Qataria kritisoivista mielipiteistään.

Nyt joukkoon on liittynyt ranskalainen jalkapallolegenda Eric Cantona. 55-vuotias Cantona muistetaan parhaiten ajastaan Manchester Unitedissa, jonka riveissä hän pelasi vuodet 1992-97.

Cantona ei ymmärrä, miksi MM-kisaisännyys annettiin Qatarille.

– Totta puhuen en ole kiinnostunut Qatarin MM-lopputurnauksesta. Minulle ne eivät ole todelliset MM-kisat. En ole sitä vastaan, että MM-kisat annetaan sellaiselle maalle, joka kykenee kisaisännyyden avulla kehittämään ja mainostamaan jalkapalloa maassaan. Etelä-Afrikka ja Yhdysvallat ovat sellaisia tapauksia.

– Qatar ei ole kuitenkaan jalkapallomaa ja heidän tapauksessaan kyse on vain rahasta. Tapa, miten he kohtelevat stadioneita rakentavia työntekijöitä, on kammottava, Cantona totesi.

Qatarin MM-lopputurnaus käynnistyy 21. marraskuuta.

Lähde: Mundo Deportivo

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!