Roman Eremenko on ollut pelaamatta vajaan vuoden päivät. Eremenkon tulevaisuudesta on hiiskunut melko vähän mitään konkreettista, mutta SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan mies etsii yhä seuraa ja yksi varteenotettava vaihtoehto on paluu Pietarsaaren Jaroon.

Eremenko purki sopimuksensa venäläisen Rostovin kanssa viime helmikuussa. Eremenko perusteli päätöstään perhesyillä. Eremenko palasi Suomeen sopimuksen purun jälkeen.

Eremenko kertoi hiljattain Österbottens Tidning -lehdelle olleensa lähellä tehdä sopimuksen HJK:n kanssa viime elokuussa (lue lisää). Eremenkon mukaan tekonurmialusta ei kuitenkaan sopinut hänen kropalleen ja siksi sopimus jäi syntymättä. Eremenko haluaisi löytää seuran, joka harjoittelee ja pelaa luonnonnurmella.

Pietarsaaresta lähtöisin oleva Eremenko on harjoitellut viime aikoina Jaron mukana yhdessä pikkuveljensä Sergein kanssa. Jaron harjoitusvahvuuteen on kuulunut myös Bresciasta lähtenyt Simon Skrabb.

SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan Eremenko on vakavasti harkinnut pelaamista Jarossa ensi kaudella. Ykkösessä pelaava Jaro tavoittelee nousua, ja Eremenko olisi halukas auttamaan kasvattajaseuraansa vähintään alkukauden ajan.

Eremenko aloitti aikuisuransa Jaron paidassa pelaten kausina 2004 ja 2005 yhteensä 19 veikkausliigaottelua. Sen jälkeen ura vei nopeasti ulkomaille, ensin Udineseen ja sieltä Kiovan Dynamoon. Vuonna 2011 Eremenko siirtyi Venäjälle, jossa hän on sen jälkeen pelannut koko uransa. Vuonna 2016 Eremenko jäi kiinni kokaiinista ja joutui kahden vuoden pelikieltoon.

Jaron päävalmentaja Jimmy Wargh vahvisti SuomiFutis-sivustolle, että seura on tosissaan Eremenkon perässä. Eremenkon lisäksi joukkueen kanssa harjoitellut Skrabb kiinnostaa Warghia.

– Roman on ollut mukana vain muutamat treenit, mutta hän on kyllä niin hyvä, että mielellään saisi tulla mukaan. Ainakin ne meidän harjoitukset hän on pystynyt pelaamaan normaalisti. Olen molemmille (Simon ja Roman) antanut ehdotuksen tulevalle kaudelle. Vielä ei ole ihan tullut suostumusta siihen.

– Simon on todella kovassa kunnossa. Hän harjoittelee aika usein kaksi kertaa päivässä ja valmistautuu kauteen. Veikkaan, että hän lähtee ulkomaille, mutta eihän mikään toki ole varmaa, Wargh jatkoi.

Eremenkon tavoitteena on SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan saada pelejä alle pelaamalla maksimissaan yhden kauden Suomessa ja katsoa sen jälkeen vielä ulkomaille. Mikäli vain kroppa kestää, Eremenkon toiveena on pelata vielä yhden rahakkaan sopimuksen verran ulkomaan kentillä.

Ilman seuraa harjoitellut Eremenko on fyysisesti erinomaisessa kunnossa. Rasvaprosentti on tiettävästi samalla tasolla kuin huippuaikoina. Ainoa ongelma on ollut jalkojen kestävyys, mikä voi vielä romuttaa jopa kentille paluun kokonaan. Tietojen mukaan Eremenko ei ole ehdoin tahdoin tekemässä paluuta, mikäli kroppa ei anna siihen mahdollisuutta.

Eremenko etsii ensisijaisesti luonnonnurmella pelaavaa joukkuetta, sillä jalkojen kuormitus tekonurmialustalla on aivan toista luokkaa.

– Romanin puolesta en oikein tiedä. Hän ei pelannut viime vuonna. Meillähän olisi mahdollisuus antaa se luonnonnurmikenttä, jonka Roman haluaisi. Siinä mielessä Jaro voisi olla vaihtoehto, mutta eihän kukaan tiedä hänen ajatuksiaan. Olen kyllä puhunut molempien kanssa. Romanin suhteen se olisi varmasti lähempänä, vaikka kesällä, Wargh avasi.

Lopullista päätöstä saatetaan kuitenkin joutua odottamaan aina kauden kynnykselle saakka. Eremenkosta on tiettävästi kiinnostusta myös parista muusta osoitteesta. Kuitenkin juuri nyt paluu Jaro-paitaan vaikuttaa kotimaan kenttien osalta ykkösvaihtoehdolta.