Miesten futsalmaajoukkue on julkistanut joukkueensa tammikuussa alkaviin historiallisiin EM-kisoihin. Suomi ylsi Huuhkajien tavoin myös futsalin puolella ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoihin.

Suomi kaatoi 13. huhtikuuta ratkaisevassa karsintaottelussa kotonaan Belgian lukemin 3-2 ja nappasi himoitun kisapaikan.

EM-kisat pelataan 19. tammikuuta – 6. helmikuuta Alankomaissa. Isäntäkaupunkeina toimivat Groningen ja Amsterdam.

Suomi pelaa B-lohkossa, jonka muut maat ovat Italia, Slovena ja Kazakstan. Lohko on kivikova. Kazakstan on Euroopan rankingin neljäs, Italia kuudes ja Suomi sekä Slovenia jaetulla sijalla 11.

Historialliset kisat lähtevät sinivalkoisin silmin käyntiin 20. tammikuuta, kun Suomi kohtaa Italian Groningenissa kello 19.30 Suomen aikaa.

Seuraavaksi vastaan asettuu Kazakstan samassa kaupungissa ja samaan kellonaikaan 24. tammikuuta.

Lohkovaiheen huipennus on Suomen osalta Amsterdamissa. Slovenia-ottelu pelataan 28. tammikuuta kello 16.30.

Arvokisat ovat aina jokaisen pelaajan unelma ja myös futsalin puolella osa maajoukkuerinkiin kuuluneista pelaajista joutui pettymään. Päävalmentaja Mico Martic puhui joukkueen valinnasta Palloliiton sivuilla.

– Meillä on kokenut joukkue ja tämä on juuri se joukkue jonka halusin. Toivoin, että kaikki pelaajat olisivat käytettävissä ja iloinen, että näin myös tapahtui. Mielestäni meillä on paras mahdollinen joukkue kasassa, hehkutti Martic.

– Tällaiset ratkaisut eivät ole koskaan helppoja. On paljon pelaajia, jotka ovat olleet pitkään mukana maajoukkueessa ja auttamassa meitä eteenpäin.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana karsinnoissa sekä leireillämme. Heillä kaikilla on ollut oma roolinsa ja panoksensa tässä kisapaikassa, Martic kiittelee.

Kokeneelta valmentajalta erityiskiitoksen kisajoukkueen ulkopuolelle jääneistä saavat muun muassa Vesa Lilja, Justus Kunnas, Joonas Madetoja, Aleksi Pirttijoki sekä Niila-Ville Laitinen.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Futsalmaajoukkue

@FutsalSuomi
Me olemme Suomi. 🇫🇮 Futsalparkettien taiteilijat. Valmiina suureen EM-unelmaan ja tekemään futsalhistoriaa. Oletko sinä valmis? 💬

We are Finland. 🇫🇮 Our artists are ready to fulfill their lifelong dreams on the biggest stage @UEFAFutsal!

#FutsalEURO #Futsalfi #MeOlemmeSuomi

Suomen joukkue

Maalivahdit:
Antti Koivumäki, GFT
Juha-Matti Savolainen, KaDy

Pohjapelaajat:
Jani Korpela, MFC Torpedo (RUS)
Jukka Kytölä, KaDy
Mikko Kytölä, KaDy
Olli Pöyliö, Riemu

Laitapelaajat ja pivotit:
Panu Autio, GFT
Miika Hosio, GFT
Jarmo Junno, Vieska Futsal
Juhana Jyrkiäinen, Akaa Futsal
Sergei Korsunov, KaDy
Tuukka Pikkarainen, FC Kemi
Lassi Lintula, KaDy
Iiro Vanha, Akaa Futsal

Varalla:
Kasper Kangas (maalivahti)
Henri Alamikkotervo (pohjapelaaja)
Jussi Nyström (pohjapelaaja)
Jere Intala (pivot)

Lähteet: Futsalmaajoukkue, Palloliitto