Suomen miesten futsalmaajoukkueen taival historiansa ensimmäisissä arvokisoissa tuli päätökseen maanantaina, kun se hävisi EM-turnauksen puolivälierässä Portugalille 2-3.

Portugali siirtyi johtoon vajaan neljän minuutin jälkeen Afonso Jesusin osumalla. Pany Varela karkasi vasemmalla laidalla karkuun vartijaltaan, pelasi pallon takaviistoon ja Afonso viimeisteli suoraan syötöstä.

Suomi tuli tasoihin avausjakson puolivälissä erikoistilanteesta. Henri Alamikkotervo tälläsi puolesta kentästä vapaapotkun voimalla takatolpalle, josta Miika Hosio ohjasi pelivälineen rinnallaan maaliin.

Erikoistilanteesta syntyi myös Portugalin toinen osuma, joka tuli viisi minuuttia ennen taukoa. Bruno Coelho löysi rajapotkussa pelaajaröykkiön keskeltä Afonson, joka jatkoi illan toisen osumansa sisään.

Tauolle mentäessä Portugalille oli kirjattu 32 maalintekoyritystä ja Suomelle 16.

Portugali oli niskan päällä myös toisella puolikkaalla, mutta Suomi tuli tasoihin, kun kellossa oli jäljellä 13 minuuttia. Jukka Kytölä pelasi rajapotkun takaviistoon kapteeni Panu Autiolle, joka tykitti kuulan verkkoon.

Hetkeä myöhemmin Portugali otti johtonsa takaisin. Miguel Ângelo eteni pallon kanssa vauhdikkaasti muutaman metrin ja täräytti vasemmalla jalallaan voimakkaan kudin takanurkkaan.

Suomi haki viimeisillä hetkillä vimmatusti tasoitusta, mutta Portugalin tiivis puolustuspelaaminen ja maalivahti André Sousa pitivät joukkueen johdossa.

Hallitsevana Euroopan- ja maailmanmestarina kisoihin lähtenyt Portugali saa välierissä vastaansa Espanjan tai Slovakian, jotka pelaavat keskinäisen puolivälieränsä tiistaina. Turnauskaavion toisella puolella välieräpaikoista taistellaan Kazakstanin ja Ukrainan sekä Venäjän ja Georgian välisissä otteluissa.