Suomi venyi upeaan suoritukseen ja eteni futsalin EM-puolivälieriin – maalivahti ratkaisi jatkopaikan

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi eteni perjantai-iltana futsalin miesten EM-lopputurnauksen kahdeksan parhaan joukkoon voitettuaan Slovenian maalein 2-1.

Suomi sijoittui B-lohkon toiseksi.

Suomi on ensimmäistä kertaa mukana futsalin EM-lopputurnauksessa ja nappasi samalla ensimmäisen voittonsa arvoturnaustasolla.

Puolivälieräpaikka ei ollut suinkaan itsestäänselvyys, sillä Suomi tarvitsi jatkopaikkaan voiton ja samalla sitä, ettei Italia voittaisi Kazakstania. Kazakstan voitti lopulta Italian 4-1 ja voitti samalla koko lohkon.

Suomi siirtyi johtoon ottelun 33. minuutilla, kun seuratasolla Akaa Futsalia edustava Juhana Jyrkiäinen ohjasi maalin edustalta pelivälineen lantiollaan Slovenian maaliin. 1-0.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun ratkaisu, kun Suomen maalivahti Juha-Matti Savolainen torjui Slovenian rangaistuspotkun ja laukoi pallon välittömästi Slovenian tyhjään maaliin. 2-0.

Slovenia kavensi ottelun muutama minuutti ennen loppua, mutta sitä lähemmäs slovenialaiset eivät päässeet ja Suomi marssii ensimmäistä kertaa koskaan puolivälieriin.

Suomi pelaa puolivälieräottelunsa maanantaina Amsterdamissa. Vastustaja ei ole vielä selvillä.

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️