Suomi eteni perjantai-iltana futsalin miesten EM-lopputurnauksen kahdeksan parhaan joukkoon voitettuaan Slovenian maalein 2-1.

Suomi sijoittui B-lohkon toiseksi.

Suomi on ensimmäistä kertaa mukana futsalin EM-lopputurnauksessa ja nappasi samalla ensimmäisen voittonsa arvoturnaustasolla.

Puolivälieräpaikka ei ollut suinkaan itsestäänselvyys, sillä Suomi tarvitsi jatkopaikkaan voiton ja samalla sitä, ettei Italia voittaisi Kazakstania. Kazakstan voitti lopulta Italian 4-1 ja voitti samalla koko lohkon.

Suomi siirtyi johtoon ottelun 33. minuutilla, kun seuratasolla Akaa Futsalia edustava Juhana Jyrkiäinen ohjasi maalin edustalta pelivälineen lantiollaan Slovenian maaliin. 1-0.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun ratkaisu, kun Suomen maalivahti Juha-Matti Savolainen torjui Slovenian rangaistuspotkun ja laukoi pallon välittömästi Slovenian tyhjään maaliin. 2-0.

Slovenia kavensi ottelun muutama minuutti ennen loppua, mutta sitä lähemmäs slovenialaiset eivät päässeet ja Suomi marssii ensimmäistä kertaa koskaan puolivälieriin.

Suomi pelaa puolivälieräottelunsa maanantaina Amsterdamissa. Vastustaja ei ole vielä selvillä.