Tunisia ja Mali kohtasivat toisensa keskiviikkona Afrikan mestaruusturnauksen lohkovaiheen ensimmäisellä kierroksella.

Mali voitti ottelun lopulta vähintäänkin varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-0.

Ibrahima Koné vastasi ottelun ainoasta täysosumasta toisen jakson alussa onnistuttuaan rangaistuspotkussaan.

Ottelun toinen jakso oli rikkonainen. Toisella jaksolla nähtiin muun muassa kaksi VAR-tarkastusta, joissa meni useita minuutteja.

Kummallisin välikohtaus nähtiin viitisen minuuttia ennen täyttää aikaa, kun ottelun erotuomari Janny Sikazwe vihelsi kamppailun päättyneeksi jo 85. minuutilla.

Tuomari sai hetken päästä tietää, että pelaamatta on vielä ainakin viisi minuuttia ja peli käynnistettiin uudelleen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Malin El Bilal Touré sai punaisen kortin. VAR ohjeisti Sikazwea perumaan punaisen kortin, mutta tuomari ei antanut ohjeelle minkäänlaista painoarvoa.

Sikazwe vihelsi kamppailun päättyneeksi noin kymmenisen sekuntia ennen kuin 90 minuuttia oli täynnä.

Tunisian valmennusjohto menetti luonnollisesti malttinsa, eikä voinut ymmärtää, miksi ottelu alunperin lopetettiin jo viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Valmennusjohto ei ymmärtänyt sitäkään, miksei Sikazwe antanut ollenkaan lisäaikaa, sillä toinen jakso oli hyvin rikkonainen.

Kummankin joukkueen päävalmentajat olivat jo ehtineet ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen, kun heille ilmoitettiin, että ottelua pelattaisiin vielä kolmen minuutin ajan. Malin pelaajat saapuivat kentälle, mutta Tunisian pelaajat jäivät pukukoppiin, joten viimeisiä minuutteja ei sittenkään pelattu.