Viime hetken pelastus! Afrikan mestaruusturnauksen ensikertalainen välttyi karmealta kohtalolta

© Kuva: Getty Images

Afrikan mestaruusturnauksessa pelataan tänään maanantaina kaksi neljännesvälieräottelua. Päivän jälkimmäisessä ottelussa kohtaavat kisaisäntä Kamerun ja Afrikan kisojen ensikertalainen Komorit.

Kamerunin ja Komorien välinen ottelu on noussut otsikoihin viime päivien aikana. Komorien ykkösvahti Salim Ben Boina loukkaantui alkulohkon päätösottelussa Ghanaa vastaan, ja viikonloppuna peräti 12 Komorien pelaajaa antoi positiivisen koronatestinäytteen. Näiden pelaajien joukkoon kuuluivat joukkueen kakkos- ja kolmosvahti, Moyadh Ousseini ja Ali Ahamada, jonka vuoksi näytti pitkään siltä, että Komorit joutuu peluuttamaan kenttäpelaajaa maalissa ratkaisuottelussa.

Vielä ottelupäivän aattona Komorit ilmoitti, että he ovat valmistautuneet peluuttamaan kenttäpelaajaa maalissa. Harjoituksissa veräjänvartijana kävi kokeilemassa useampikin kenttäpelaaja, mutta päätöstä siitä, kuka heistä pelaa Kamerunia vastaan ei ollut vielä tuolloin tehty.

Meillä on potentiaalisia maalivahteja, mutta emme vielä tarkalleen ottaen tiedä, kuka pelaa maalissa. Ja vaikka tietäisimme, emme kertoisi sitä, kertoi Komorien maalivahtivalmentaja Jean-Daniel Padovani.

– Jotkut ovat osoittaneet harjoituksissa pystyvänsä pelaamaan maalivahtina, mutta tilanne on outo, joten käymme läpi kaikki mahdolliset ratkaisut.

Karmea tilanne herätti lähinnä hilpeyttä Komorien leirissä.

– Nauramme tälle tilanteelle. Suhtaudumme asiaan mieluummin tällä tavoin. Se on hauskaa, Padovani lisää.

Vain tunteja ennen ottelua alkua selvisi, että Komorit pelastuu karmealta kohtalolta. Joukkueen kolmosvahti Ali Ahmada antoi negatiivisen koronatestinäytteen, jonka myötä hän on pelikelpoinen neljännesvälieräottelussa kisaisäntää vastaan.

Kamerunin ja Komorien välinen ottelu potkaistaan käyntiin tänä iltana kello 21:00. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä V Sportin Jalkapallo-kanavalla sekä Elisa Viihde Viaplayn suoratoistopalvelussa.

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️