Virallista: Veikkausliigan vuoden pelaaja Urho Nissilä siirtyy Etelä-Koreaan

© Kuva: Juha Tamminen

Pitkään se meni, mutta nyt siirto on varmistunut. Veikkausliigan vuoden pelaajaksi vuonna 2021 valittu, ja Huuhkajissa samana vuonna läpi lyönyt Urho Nissilä jatkaa uraansa eteläkorealaisessa Suwon FC:ssä. Seura vahvistaa Nissilän siirron Instagram-tilillään ja kotisivuillaan. Siirrosta huhuttiin ensi kerran jo yli kuukausi sitten.

– On kunnia debytoida K-liigassa Suwon FC:ssä. Teen töitä pelaajien kanssa, jotta saamme nopean ja vahvan joukkueen, 25-vuotias Nissilä kommentoi uutisessa.

”Suomen Luka Modriciksi” sopimusuutisessa nimittämänsä Nissilän sopimuksen pituutta eteläkorealaisseura ei kerro.

KuPS:n kasvatin ja Veikkausliigassa vain KuPS:ia edustaneen Nissilän jalkapallokausi 2021 oli erinomainen. Hän teki 25 veikkausliigaottelussa kahdeksan maalia ja syötti kahdeksan. Seitsemässsä Konferenssiliigan ottelussa Nissilä teki ja syötti kaksi maalia.

Kaikkiaan Nissilällä on pelattuna 135 veikkausliigaottelua, joissa maaleja on syntynyt 27. Ulkomailla hän on edustanut belgialaista SV Zulte-Waregemia ja hollantilaista Maastrichtia. Nyt matka siis jatkuu miljoonakaupunki Suwoniin.

Kaikki seitsemän A-maaotteluaan Nissilä on pelannut vuonna 2021. Hän oli Huuhkajien peleissä kentällä kuudessa syksyn MM-karsintaottelussa. Kahdessa Ranska-ottelussa sekä vieraspelissä Kazakstania vastaan Nissilä oli Suomen avauskokoonpanossa.

Suwon FC sijoittui viime kaudella Etelä-Korean K-liigassa viidenneksi. Kausi 2022 alkaa sarjassa 19. helmikuuta.

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️