Tammikuun siirtoikkuna on tarjonnut suomalaisittain jo useita kiinnostavia siirtoja. Yksi niistä oli Pikkuhuuhkajien hyökkääjän Terry Abladen lainasiirto Fulhamista Ykkösliigan Wimbledoniin. Wimbledonissa 20-vuotias Ablade pääsee pelaamaan ensimmäisiä varsinaisia aikuisten sarjaotteluita Englannissa.

Ablade teki syyskaudella Fulhamin U23-joukkueelle kahdeksan maalia 11 reservijoukkueiden Valioliigassa pelaamassaan ottelussa. Wimbledonissa hän oli heti joukkueensa kokoonpanossa vaihtopenkillä, kun joukkue kohtasi lauantaina FA Cupissa kaksi sarjatasoa alempana pelaavan Boreham Woodin. Ablade ei kuitenkaan vielä saanut debytoida uudessa joukkueessaan, ja cup-taivalkin katkesi 0-2-tappioon.

Tiistaina Wimbledon kohtaa Ykkösliigan sarjaottelussa MK Donsin. Wimbledonin valmentaja Mark Robinson on kuitenkin kehottanut kannattajia kärsivällisyyteen Abladen ensiesiintymistä odotellessaan. Abladen edellisestä pelistä on yli kuukausi aikaa (pelattu 3.12.), sillä suomalainen sai sen jälkeen koronavirustartunnan.

– Hänellä oli covid, joten hän ei ollut harjoitellut vähään aikaan, Robinson sanoi South London Pressille.

– Tiedämme, mitkä Terryn parhaat avut ovat, joten avainasemassa on saada hänet kuntoon ja teräväksi, sillä edessämme on todella kiireinen otteluruuhka.

[readmore from=Ablade-Terry]

– Hän ei ollut pelannut tai harjoittelut vähään aikaan. Koska hän on räjähtävä pelaaja, nopeus on hänen pelaamisessaan tärkeintä. On tärkeää, että saamme hänet takaisin todella, todella teräväksi, jotta hän pääsee tekemään vaikutuksen.

– Fanit odottavat aina innolla, että pääsevät näkemään uusia hankintoja. En halua tehdä pojalle karhunpalvelusta heittämällä häntä kentälle, kun hän ei ole pelikunnossa, Robinson perusteli.